• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predat zahtev za izbore u Vojvodini

Srpska napredena stranka SNS predala je danas u Skupštini Vojvodine zahtev za raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora.

SNS je zatražila da predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić podnese ostavku, kako bi bili stvoreni i formalni uslovi da izbori budu raspisani.

Potpredsednik SNS Igor Mirović izjavio je uoči sednice pokrajinske skupštine da je aktuelna većina u Skupštini Vojvodine izgubila legitimitet što je, kako je rekao, potvrđeno i na nedeljnim dopunskim izborima naglasivši da za raspisivanje izbora ima vise razloga.

"Svesni smo da nema formalnih uslova za raspisivanje pokrajinskih izbora, ali želimo da otvorimo dijalog o tome da je legitimitet pokrajinske vlade potpuno izgubljen", rekao je Mirović napominjući da vanredni izbori u Vojvodini mogu da budu održani u narednih šest meseci ili godinu dana, odnosno pre isteka punog mandata ove pokrajinske vlasti.

Prošlogodišnja odluka Ustavnog suda Srbije osporila je i ustavni okvir za održavanje prošlih pokrajinskih izbora, a veliki broj afera koje su skrivane i za koje građani nisu znali čvrsti su razlozi za inicijativu za prevremene pokrajinske izbore, rekao je Mirović novinarima navodeći kao primere za to Razvoju banku Vojvodine (RBV) i zloupotrebe pokrajinskih robnih rezervi u predizbornoj kampanji.

To što je Demokratska stranka uzela kredit od RBV "iako su oni znali, a građani ne da je ta banka u finansijskoj krizi" jedan je od razloga za osporavanje legitimiteta Vlade Vojvodine i zbog kojih SNS traži da Pajtić podnese ostavku, "jer bi to onda stvorilo i formalne uslove za raspisivanje izbora", istakao je Mirović.

Podršku inicijativi SNS najavile su Demokratska stranka Srbije i Socijalistička partija Srbije, dok se vladajuća koalicija u pokrajini, koju predvodi DS, protivi održavanju vanrednih pokrajinskih izbora jer smatra da za to nema nikakvih razloga, ni formalnih niti suštinskih.

(Tanjug/Foto: Tanja Valič, Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image