Navijač Crvene zvezde Uroš Mišić zadržan je u policijskom pritvoru, nakon što je juče dobrovoljno u pratnji advokata Borivoja Borovića došao u Policijsku upravu Beograda u Bulevaru Despota Stefana. Mišić je u Odeljenju za javni red i mir dao iskaz u vezi s tučom u beogradskom klubu Plastik. On se sumnjiči da je 21. februara u ovom klubu sa dvojicom saučesnika učestvovao u tuči u kojoj su napadnuta dvojica pripadnika obezbeđenja Ambasade SAD.

– Postupak policije prema Mišiću bio je korektan. Dok smo dolazili, niko nije došao da ga hapsi i da mu stavlja lisice na ruke. Mišić je negirao da je počinio krivično delo. Naveo je da je bio u klubu Plastik i da je incident posmatrao sa strane. Znajući da je „pod prismotrom“, napustio je klub. Niti je bio izbačen niti je dolazila policija – izjavio je Borović za Danas.

Dvojica marinaca – Moler Džefri Artur i Garsija Huan Enrike saslušani su i obojica su navela da napadače ne poznaju odranije. Prethodno se na poziv policije da dođe radi iskaza Mišić nije odazvao, pa je za njim raspisana potraga. Advokat Borović tada je naveo da je njegov klijent uznemiren i da će zbog ranijih loših iskustava sa policijom izjavu dati isključivo u njegovom prisustvu.

Mišić (24) je bivši osuđenik koji je početkom decembra, posle pet godina provedenih u zatvoru zbog napada na žandarma Nebojšu Trajkovića, pušten na slobodu. 

Posebna tužilaštva za nasilje u sportu

Vlada Srbije najavila je formiranje posebnih odeljenja tužilaštva i sudskih odeljenja koja će procesuirati nasilnike na sportskim priredbama. Ovo je saopšteno posle jučerašnje sednice Saveta za sprečavanje nasilja u sportu kojoj je predsedavao premijer Ivica Dačić. Na sednici je zaključeno da nasilje na sportskim priredbama ugrožava nacionalne interese Srbije. „Treba pooštriti kaznenu politiku prema aktima nasilja i ažurnije procesuirati prekršajna i krivična dela. Ubrzo će biti formirana posebna tužilaštva i sudska odeljenja koja će procesuirati nasilnike na sportskim priredbama“, navodi se u saopštenju Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari