Dostupni linkovi

Bošnjačka stranka podržava Filipa Vujanovića



Glavni odbor Bošnjačke stranke odlucio je danas da ta stranka na predsedničkim izborima u Crnoj Gori podrži Filipa Vujanovića.

Bošnjačka stranka je koalicioni partner Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije, Liberalne partije, Hrvatske građanske inicijative i stranke Forca koja predstavlja etničke Albance na državnom nivou vlasti u Crnoj Gori.

Socijaldemokratska partija je ranije saopštila da ne podržava kandidaturu Vujanovića, ali su neki njeni predstavnici najavili da će glasati za sadašanjeg predsednika Crne Gore.

Vujanović je već počeo predizbornu kampanju, a drugi predsednički kandidat Miodrag Lekić koga podržava opozicioni Demokratski front, prvi veći predizborni skup održaće danas u Nikšiću gde se u subotu, 9. marta, održavaju lokalni izbori.

Treći potencijalni kandidat za predsednika Crne Gore Rade Bojović još nije uspeo da prikupi dovoljan broj potpisa građana da bi Državna izborna komisija mogla overiti njegovu kandidaturu na predsedničkim izborima koji će biti održani 7. aprila.
XS
SM
MD
LG