ĐURIĆ: Priština se u pregovorima nije pomerila ni za milimetar

U rezidenciji predsednika Tomislava Nikolića, nakon dva sata završene su konsultacije pred šestu rundu briselskih pregovora s Prištinom

  • 3

Najviši državni zvaničnici Srbije završili su večeras, posle dva sata, završne konsultacije uoči šeste rudne razgovora premijera Srbije Ivice Dačića sa predsednikom vlade Kosova Hašimom Tačijem u Briselu.

Sastanku, u rezidenciji predsednika Srbije Tomislava Nikolića, u Užičkoj 23 na Dedinju, prisustvovali su premijer Srbije Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, potpredsednica Vlade zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić, savetnik predsednika Srbije za spoljnu politiku Marko Ðurić i direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.

Na put u Brisel, kako saznaje Tanjug, putovaće premijer Dačić, a pored njega u sedište EU ići će i Ðurić i Vulin.

Đurić je kazao da je na sastanku konstatovano da se stav Prištine nije pomerio ni za milimetar od početka pregovora.

- Zaključili smo da oni nisu bili dovoljno konstruktivni u prvom delu dijaloga i sada šaljemo jasnu poruku da očekujemo da budu daleko konstruktivniji u nastavku dijaloga - rekao je Ðurić.

Ðurić je dodao da očekuje da će već sutra biti jasnije u kojoj meri je Priština spremnija nego ranije da ide u pravcu kompromisa.

Kada je reč o vezi dijaloga Beograda i Prištine i procesa evrointegracija Srbije, Ðurić je istakao da je Srbija ispunila 95 odsto uslova koji su joj postavljeni za dobijanje datuma početka pregovora o pridruženju EU i da će do aprila ispuniti sve političke i formalne uslove za dobijanje datuma.

- Naš stav je da je Srbija već u ovom trenutku ispunila praktično sve uslove za dobijanje datuma i očekujemo da Evropska komisija to prepozna, vrednuje i da pošalje jasan signal da je želi u svojim redovima - poručio je Ðurić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gane

    3. mart 2013 | 22:01

    pravi politicar bi sada rekao....dosli smo do crvene linije... ako shiptari nece...necemo u EU...hvala gospodo europljani I dovidjenja...

  • Nemanja

    7. april 2013 | 17:39

    Srbija se prodaje za sveti datum. Skida gaće, pu*i, šta god treba. Sve za datum, hahhahahhha, urnebes. Kosovo za datum, haha, koja trampa.

  • nostradamus

    4. mart 2013 | 06:39

    Pa to i treba vi srbi da kazete ne znam sta cekate...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA