Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 27.02.2013.
12:01
Z. Marjanović - Vesti A

Otrov u srpskoj hrani (3): Rađaće nam se deca s repom

Da u Srbiji mleko ne valja, nisu znali ni njegovi proizvođači. Stočar Milinko Gojković iz sela Gornja Trepča kod Čačka je mali proizvođač i veruje da kontaminirano mleko potiče s velikih farmi u kojima se koristi uvozna hrana za krave.

Milinko Gojković
 

Da li je razlog za zagađenost mleka prošlogodišnja suša?
- To su priče za malu decu. U Srbiji je i pre bilo suše, ali nije bilo plesnivog mleka.


Šta najviše muči srpskog seljaka?
- Nema dana da se ne pojavi neka informacija o uvozu sumnjive ili opasne hrane. Jednom su to riblje konzerve, pa meso iz Brazila i Argentine, pasulj, krompir, voće i povrće, pa čak i kokice od genetski modifikovanog kukuruza. Ogromnu dobit imaju uvoznici hrane, a na štetu zdravlja naroda u Srbiji i niko ne može da im stane na put.


Ni naš domaći rod kukuruza nije bio dobar.
- Umesto da koristimo naše zdrave sorte semena, uvozi se genetski modifikovano seme žitarica. Za neku godinu će početi da nam se rađaju deca s repom, rogovima, a mi ćemo se čuditi. Zasad svi ćute i guraju problem pod tepih. Kao seljak mogu da prijavim kad moja krava oteli tele sa dve glave, ali na državnim ogranima je da razjasne zbog čega se to dešava!


Ima li rešenja za ovakvu situaciju?
- Rešenje je u nedavno donetoj odluci Skupštine grada Čačka po kojoj se zabranjuje upotreba genetski modifikovane hrane i ta bi odluka trebalo da se donese i na nivou države. Dalje, drakonski kazniti sve one koji su do sada bili zaduženi za kontrolu uvoza hrane i na njihova mesta postaviti odgovorne ljude kojima je zdravlje građana Srbije iznad novca. Šteta je već napravljena, ali država mora da učini da konačno stane na put onima kojima je zarada iznad zdravlja naše dece. Drugim rečima, zakoni o uvozu hrane su dobri, ali je očigledno da je za primenu tih zakona potrebna i batina kako bi se mnogi dozvali pameti jer je u pitanju opstanak srpskog naroda.

Sutra - Otrov u srpskoj hrani (4): Konzerve stare četvrt veka

POVEZANE VESTI

Sreda 27.02.2013. 13:13
прасићи од ове године без концентрата време је да говеду пустате на пашу а не да буду затворене, на пролеће траву а преко зиме сено и то је то ко има црно бело говече нека га прода или замени да домаћег сименталца , ко има бушу биће на коњу .. , а цена јагњетине и овчетине има да скочи у небеса ...
Sreda 27.02.2013. 21:55
Kod srba je to uvek isto. Pa ce Jazavac pred sudom sto je ostetio kukuruz?????
Četvrtak 28.02.2013. 13:27
Ja od ovog ne bi kupio mlijeko poslije ove anti-reklamne slike koja je objavljena! Da li ko vidi koliko je ova krava prljava??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online