Capital.ba

Luksol ponovo proizvodi sapun koji je koristio Tito

25.05.2009. / 19:34

titoZRENJANIN, Zrenjaninski proizvođač kozmetike Luksol saopštio je danas da je ponovo počeo da proizvodi sapun od prirodnih sastojaka “maršal”, koji je tokom prošlog vijeka koristio Josip Broz Tito.
Sapun “maršal” bi tokom narednih dana trebalo da počne da se prodaje u Srbiji po cijeni od 500 dinara po komadu.
Do sada je proizvedeno oko 500 sapuna, a u Luksolu kažu da se još ne zna kolika će biti godišnja proizvodnja tog sapuna jer se vode razgovori o izvozu na tržište bivše SFRJ.
Direktorka razvoja Luksola Branka Mihajlović kazala je novinarima da se za proizvodnju sapuna “maršal” koriste samo prirodne sirovine.
“Ovaj proizvod izdvaja se posebnom mirisnom notom, a kao sirovine koriste se limun, sandalovina, ulje kleke i brojne druge sirovine među kojima je i bagremov med”, rekla je ona.
Kako je naglasila, oko godinu dana radilo se na usavršavanju stare sačuvane recepture koja je prilagođena današnjim standardima, a obnovljene su i mašine u posebnom pogonu Luksola.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Luksol ponovo proizvodi sapun koji je koristio Tito

    1. bosman

      Zahvaljujem se ADMINISTRATORU što je smjenio (skinuo) ministra nauke i tehnologije u vladi Republike Srpske Bakira Ajanovića.

    2. bosman

      Pošaljite Maršal i u Republiku Srpsku, da se narod malo opere od ove komunističke euforije (SNSD; DNS; SPRS; SDP; PDP-Mladen Ivanić(bez članova).

    3. youseef

      postovani:kako bi mugli dobiti uzorka proizvoda vasih sapuna,za mogucnosti nastupanje na kuvajtski trzista.interesuje nam vase cene u($).nadamo se da nam saljete sva moguca ponuda,informacja za dalje zaradenju,hvala…youseef