DERBI "DELA MADONINA": Inter i Milan podelili plen! (VIDEO)

Prvo poluvreme pripalo je Milanu, a golom ga je krunisao El Šaravi u 21. minutu. Drugo je pripalo Interu golom debitanta i rezerviste Skelotoa u 71. minutu. Kuzmanović je igrao od 74. minuta, dok je Stanković ceo meč posmatrao sa klupe

  • 0

Fudbaleri Intera i Milana su u velikom 180. derbiju "Dela Madonina" odigrali nerešeno na "Đuzepe Meaci" 1:1, što je bio prvi remi posle devet godina.

Poslednji put su veliki rivali iz Milana odigrali 1:1 još daleke 1963. godine.

Obema ekipa pripalo je po jedno poluvreme - prvo Milanu, koje je golom krunisao El Šaravi u 21. minutu, a drugo Interu golom debitanta i rezerviste Skelotoa u 71. minutu.

Zdravko Kuzmanović je za "nero-azure" igrao od 74. minuta, dok je Dejan Stanković ceo meč posmatrao sa klupe.

U hladnom Milanu od početka su gazde bili "roso-neri". Prvi se istakao De Šiljo, koji je činio odličan tandem sa El Šaravijem, pa su njih dvojica već u sedmom minutu bili opasni u blizini Handanovičevog gola. Inter je, s druge strane, krenuo nekako tromije, ali je gostujće navijače ozbiljno "iscimao" Kasano, kada je Mekses u poslednjem trenutku intervenisao pred golom.

Milanovoj ofanzivi se priključio Baloteli, koji je u 15. minutu promašio strašnu šansu, i onda je Milan preuzeo glavnu reč jer je Inter bio neinventivan u napadu. U 21. minutu stiže i nagrada - fantastičnu loptu poslao je Boateng između Nagatoma i Ranokije ka El Šaraviju, koji je spoljnim delom stopala majstorski poslao loptu iza Handanoviča.

Golman Intera bio je definitvno najbolji među domaćinima, jer je imao dve fenomenalne intervencije na šut Balotelija i sigurno je bio najzaslužniji za to što je njegov tim otišao na odmor sa samo jednim primljenim golom.

Nervoza se uvukla krajem prvog poluvremena u "nero-azure", pa je viđeno i dosta koškanja, pogotovo posle duela Montoliva i Kambijasa, jer je Argentinac levom nogom udario igrača Milana dok je ležao na travi.

U nastavku je igrače dočekala magla, koja se neverovatnom brzinom spustila na "San Siro". Nakon prilagođavanja, Inter je bio taj koji se otvorio i prvi put ozbiljno zapretio u 54. minutu, kada je Palasio odlično šutnuo, ali je i Abijati bio raspolžen i spasio gol sjajnom intervencijom.

Ni posle 15-ak minuta nije mirisalo na promenu, tako da se Stramaćoni odlučio na hrabar potez - umesto Kambijasa poslao je debitanta Skelota. Ispostavilo se da je Strama pogodio, jer je Argentinac doneo izjednačenje svega dva minuta posle ulaska na teren, tako što je glavom matirao Abijatija posle odličnog centaršuta, koji je poslao potpuno zaboravljeni Nagatomo.

Ubrzo Stramaćoni uvodi i Zdravka Kuzmanovića u 74. minutu umesto Alvareza, a potom i Kivua, koji je zamenio Nagatomoa, koji se žalio na povredu.

Inter je dao gas, Milan je delovao kao tim koji želi da spreči da primi novi gol. Kako se meč približavao kraju, Inter je zapeo i više napadao, a ponovo je po tom pitanju morao da reaguje Abijati, koji je u 90. minutu ispucao loptu. Odoleli su na kraju Baloteli i drugovi naletu Intera i podelili bodove u zanimljivom derbiju 26. kola.

INTER: Handanovič; Zaneti, Žezus, Ranokija, Nagatomo (Kivu od 78.); Gargano, Kambijaso (Skeloto od 69.), Alvarez (Kuzmanović od 74.); Guarin; Kasano, Palasio.

MILAN: Abijati; Abate, Zapata, Mekses, De Šiljo; Muntari (od 90. Ambrosini), Montolivo, Noćerino; Boateng (Nijang od 80.), Baloteli, El Šaravi (Krkić od 87.).

REZULTATI 26. kola:

subota:

Palermo – Ðenova 0:0

nedelja:

Sampdorija – Kjevo 2:0

(Poli 33, Eder 83.)

Parma – Katanija 1:2

(Amauri – 87. – Lodi 5, Keko 44.)

Bolonja – Fiorentina (odloženo)

Atalanta – Roma 2:3

(Livaja 8, 44. – Markvinjo 12, Pjanić 34, Torosidis 71.)

Juventus – Sijena 3:0

(Lihštajner 30, Đovink0 74, Pogba 89.)

Kaljari – Torino 4:3

(Sau 37.pen, Konti 75, 90+4, Pinilja 87.pen. – Ćerći 47, Stevanović 54, Bijanki 90+1.pen.)

Inter – Milan 1:1

(Skeloto 71. - El Šaravi 21.)

ponedeljak:

Udineze – Napoli 19.00h

Lacio – Peskara 21.00h

TABELA: Juventus 58, Napoli 51(-1), Milan 45, Lacio 44(-1), Inter 44, Fiorentina 42(-1)…

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA