Skupština za reviziju postupka sa ATP Vojvodina

Skupština grada odlučila je da Grad pred Vrhovnim kasacionim sudom Srbije zatraži reviziju postupka u sporu sa ATP Vojvodina koji je Grad nedavno izgubio.

Skupština grada odlučila je da Grad pred Vrhovnim kasacionim sudom Srbije zatraži reviziju sudskog postupka u sporu sa ATP Vojvodina koji je Grad nedavno izgubio.

Izveštaj stručne komisije formirane da utvrdi činjenice o tom sporu usvojen je sa 41 glasom za, 10 odbornika je bilo uzdržano, a 15 nije učestvovalo u glasanju.

Odbornici opozicije i vladajuće koalicije međusobno su se optuživali ko je kriv za to što će Novi Sad morati da preduzeću ATP Vojvodina isplati 1,3 milijarde dinara. Član komisije Milan Đukić rekao je da veruje da će zahtev za reviziju, koji ne odlaže izvršenje presude, ipak, uroditi plodom.

Odbornici opozicije su kao manjkavost izveštaja komisije navodili to što u njemu ne stoji zahtev za odgovornošću tadašnje gradonačelnice Maje Gojković koja je potpisala sporni ugovor, a koja je trenutno članica Predsedništva Srpske napredne stranke. Kako su rekli, bitnu ulogu pri potpisivanju ugovora imao je i aktuelni potpredsednik SNS-a, Igor Mirović, koji je u vreme potpisivanja ugovora bio direktor Zavoda za izgradnju grada.

S druge strane, odbornici vladajuće koalicije su opoziciju optuživali da, dok su bili na vlasti, za 50 meseci nisu učinili ništa na rešavanju problema i da je to nečinjenje dovelo do toga da Novi Sad danas plaća tako visoku cenu.

U petak je istekao osmodnevni period u kojem je Grad Novi Sad imao pravo da dobrovoljno isplati dugovanja ATP "Vojvodina", a već od ponedeljka ta presuda postaje izvršna i ovo preduzeće će moći da naplati sav iznos iz gradske kase.

  • Vlada

    25.02.2013 09:53
    @Klisa do Norka
    Po 105. put pišem ovde isto - Sudu u Strazburu je sud za ljudska prava, a ne imovinski sud. Presuđuje samo u slučaju kršenja prava pojedinca ili grupe i može mu se podneti predstavka samo ako su pravna sredstva koja postoje na nacionalnom nivou iscrpljena - sem u slučaju da predmet recimo stoji 10 godina na istoj sudskoj instanci, tada je može podneti predstavku za kršenje prava na blagovremeno suđenje, mada je pitanje da li će to proći. Sud ne presuđuje o meritumu u osnovnom sporu, beć samo o tome da li su prekršena ljudska prava, a odštete koje se dodeljuju su u iznosu od par desetina hiljada evra, retko da je više od toga. To znači da država NIKAKO ne može da tuži ATP u Strazburu - jedino bi ATP, da je izgubio ovde spor, mogao da tuži državu, a i da presude u njegovu korist dobio bi možda 10% para oko kojih se sudio.
  • 24.02.2013 09:15
    Maj bruder Pero
    Znamo mi KOJA nam je zapalila zito!!! A da li ce za to odovarati?
  • 24.02.2013 08:28
    Neznalice-lovokurani
    Šta nam uradiše Ljiga i demokrate svojim činjenjem -nečinjenjem u poslednjih četiri godine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti