ŽIVOTINJSKI RAMBO: Upoznajte najotpornije živo biće na svetu (FOTO)

Tardigrade mogu da prežive ledenih minus 457 stepeni Celzijusa, pakao od plus 357 stepeni, 5.700 grejeva radijacije. Napominjemo, čoveka može da ubije već 10 do 20 grejeva

  • 7

Obično se kaže da su bubašvabe toliko otporne i izdržljive da bi mogle da prežive nuklearnu eksploziju, ali postoji jedno drugo živo biće koje je još otpornije i izdržljivije od nje, a za njega, vrlo je verovatno, nikada niste ni čuli do ovog trenutka.

U pitanju je tardigrada, koja je poznata i kao vodeni medved, jedna od najfascinantnijih životinja na svetu zbog činjenice da može srećno da živi u najekstremnijim vremenskim uslovima.

Premda nisu među najatraktivnijima, ova mala bića dolaze u mnogim oblicima, i postoji preko 900 vrsta, a mogu se naći svuda, od najviših planina do najdubljih okeana.

Skuvajte ova stvorenja veličine jednog milimetra, zaledite ih, osušite, izložite ih radijaciji i oni će i dalje biti živi za 200 godina.

Tardigrade mogu da prežive ledenih minus 273.15 stepeni Celzijusa, pakao od plus 357 stepeni, 5.700 grejeva radijacije. Napominjemo, čoveka može da ubije već 10 do 20 grejeva.

Mogu da prežive čitavu deceniju bez vode, a opstaju i u kosmosu.

(Telegraf.rs / Izvor: DailyMail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA