Život

Sreda, 20.02.2013.

12:35

Da li je ova fotografija uvredljiva?

Fotografija koja pokazuje tetovirane grudi žene koja je preživela rak dojke "šerovana" je 132.000 puta na Fejsbuku nakon što je uklonjena sa ove društvene mreže.

Izvor: B92

Default images

Na fotografiji se može videti torzo žene kojoj su uklonjene obe dojke, a preko koga je naslikana tetovaža živih boja.

Tatu majstor Li Roler, koji je fotografiju prvi objavio preko svoje stranice Custom Tattoo Design, pojasnio je da je ona ubrzo uklonjena jer krši Fejsbukova pravila o golotinji. Nakon toga on je u znak protesta odlučio da ponovo objavi istu fotografiju, moleći korisnike da je dele i "lajkuju".

A upravo se to i dogodilo: naime, ona je dosad podeljena više od 130.000 puta, a korisnici su svoje nezadovoljstvo izrazili i u komentarima, tvrdeći da slika nije nemoralna a ni uvredljiva već upravo suprotno - inspirativna.

Fotografija je uzeta iz knjige "Bodies of Subversion: A Secret History of Women and Tattoo", prenosi Dejli Mejl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: