Capital.ba

Triglav planira akvizicije u regiji

24.05.2009. / 18:12

triglavLJUBLJANA, Triglav, međunarodna finansijska grupacija sa sjedištem u Sloveniji, nema namjeru napuštati svoja postojeća tržišta jer se radi o strateškim ulaganjima, ali zbog globalne ekonomske krize usporava tempo širenja na nova tržišta.
“Za period do 2011. planiramo možda jednu ili dvije akvizicije u regiji jugoistočne Evrope, možda u Albaniji, Rumuniji, ili Bugarskoj,  zavisi od situacija“, rekao je za Bankamagazin Igor Stebernak, direktor kontrolinga te kompanije, dodavši da se radi o segmentu osiguranja.

Triglav grupa se bavi osiguranjem, investicijskim fondovima i bankarstvom, a posluje u sedam zemalja Evrope, od Češke do Makedonije i Crne Gore. U Hrvatskoj je ta kompanija prisutna u sektoru osiguranja, gdje ima tržišni udio od 3,9 odsto i planira ga povećati na 5-6 odsto organskim rastom u narednih pet godina te za sada nema operativne planove za ulazak na tržište investicionih fondova.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!