Novi Pazar će uskoro dobiti kružni tok u centru

3
27

Novi Pazar – Novi Pazar će, poput drugih gradova, dobiti uskoro  u centru  savremeno rješenje saobraćaja u obliku kružnog toka.

Pripreme za realizaciju ovog projekta ulaze u završnu  fazu. Urađen je projekat i raspisan tender za izvođača. Vrijednost  predviđenih radova procjenjuje se na  oko 3 miliona i 900 hiljada dinara. Projekta je radila beogradska firma „Model 5“.

Prednost kružnog toka je u tome što će znatno ubzati odvijanje saobraćaja, rasteretiti prolazak vozila kroz pešačku zonu i povjećati ukupnu bezbjednost svih učesnika u saobraćaju.

(Rtv NP)



Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

3 KOMENTARI

  1. Danas sam prošao ulicom 8 mart i još jednom se uvjerio u urbanistički genocid koji je napravljen u toj ulici u kojoj je niklo nekoliko zgrada u jednosmjernoj i tijesnoj ulici.Imali neko normalan u opštini koji će razvijati strategiju i plan proširenja grada izvan centra a ne stiješnjavanje i onako pretrpanog centra.Zašta se ta fukara školuje i šta će barabama diplome kada nemaju nikakvu zdravu strategiju i plan.Ovo je očigledno dugoročni plan stvaranja haosa i beznađa pri čemu će mnogi pobjeći iz ovog grada ne padnuvši im na pamet da se ikada vrate,raseljavanje u svilenim rukavicama je nešto što traje i ne nadzire mu se kraj !!

  2. Kruzni tok u opste nece uticati na smanjenje guzve u centru grada. Najveci problem je pesacka zona koja sece ulicu Avnoja,to je i malo deci jasno. Ali ocigledno lljudima koji o tome odlucuju nije. Dakle nadvoznjak ili podvoznjak. Druga katastrofalna stvar u kojoj ucestvuju ljudi koji su odgovorini za gradjevinske dozvole je ta da se izdaju dozvole za izgradnju zgrade u centru a da te iste zgrade nemaju parking u podrumu, za ljude koji ce tu zivjeti. Mislim u kome vijeku oni zive stvarno neznam. A sve sami strucnjaci.

  3. Ja mislim da će vlast proglasiti nedelju naučnog,inovativnog,i urbanog dostignuća zbog takvog remek djela i da se neće nekoliko dana raditi zbog tog poduhvata od istorijskog značaja za saobraćaj u Novom Pazaru !!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.