Popboks - Srećan rođendan Yoko [s2]
Gledate arhiviranu verziju Popboksa
Popboks - web magazin za popularnu kulturu

Vesti · 18.02.2013. 14:44

Srećan rođendan Yoko

Nekadašnja žena Johna Lennona danas je napunila 80 godina.

Iako kuca na vrata devete decenije života, Yoko je izuzetno vitalna i aktivna. Kako piše Guardian, ona je sa sinom Seanom u okviru Plastic Ono Banda juče imala koncert u Berlinu, dok je u Frankfurtu u toku izložbena retrospektiva njenih umetničkih radova.

"Odmoriću noge kada budem u sanduku. Do tada ću dati sve od sebe da živim ispunjenim životom", kratko je prokomentarisala Ono svoj životni jubilej. Rođena u Tokiju u bogataškoj porodici, Yoko Ono se preselila u SAD nakon završetka II svetskog rata.  Iza sebe je imala već dva okončana braka kada je u Londonu 1966. upoznala tada oženjenog Lennona. Tri godine kasnije su se venčali, a medeni mesec su proveli u krevetu predsedničkog apartmana u amsterdamskom hotelu Hilton, promovišući na taj način ideju mira u svetu.

Decenijama je pratio zao glas da je upravo ona kriva za raspad Beatlesa, što je tek nedavno opovrgnuo Paul McCartney, rekavši da iako je njeno prisustvo u studiju bilo iritantno, krivica u tom pogledu nije njena. Sa McCartneyem je dugo bila u svađi, ali se u poslednje vreme čini da su izgladili odnos.

Umetnica, muzičarka, modni kreator, aktivista za zaštitu okoline, promoter mira u svetu... Yoko Ono.



Komentari

Trenutno nema komentara.

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali tekstove.

NAPOMENA:

Komentari ne odražavaju stav redakcije Popboksa već je ono što je u njima napisano isključivo stav autora komentara.

Da bi vaš komentar bio objavljen potrebno je da bude vezan za sadržinu teksta, odnosno da predstavlja mišljenje o objavljenom tekstu.

Nećemo objavljivati uvredljive, nepristojne i netolerantne komentare, kao ni one čijim bi se objavljivanjem prekršio Zakon o javnom informisanju.

Ukoliko nam u komentaru ukažete na činjeničnu, gramatičku, slovnu, tehničku i sl. grešku, bićemo vam zahvalni i prosledićemo informaciju odgovornima u redakciji, ali taj komentar nećemo objaviti.

Komentare koji se tiču uređivačke politike nećemo objavljivati, sve predloge (i zamerke, pohvale...) koje imate možete nam poslati e-mailom.