Vesti

4

Mišković lobira protiv Srbije

Autor: IJ

Izvor: Kurir

Mišković lobira protiv Srbije

List Kurir piše da je ova kompanija angažovana za neverovatnih 20 miliona evra da ga izvuče iz pritvora.

"Mišković preko jedne od vodećih američkih kompanija za lobiranje na sve načine pokušava da izađe iz pritvora, ali i da međunarodnoj zajednici svoje hapšenje predstavi kao političku hajku i potpuno odsustvo pravne države", piše list.

"Miškovićevi lobisti obilaze strane diplomate i zvaničnike u Briselu i izlažu im "Miškovićev slučaj“. Pre svega, žele da ih ubede da hapšenje najbogatijeg Srbina uništava privredni ambijent i plaši strane investitore", rekao je izvor.

Delta: Angažovanje Podeste nema veze sa postupkom

Iz kompanije Delta je saopšteno da je Podesta Grupa renomirana američka kompanija specijalizovana za odnose sa javnošću, zbog čega je već neko vreme angažovana kao konsultant Delta Holdinga za ovu oblast.

"Naša praksa je da u svim segmentima svog posla angažujemo vrhunske stranke savetnike, što smo učinili i u ovom slučaju. Verujemo da ćemo u saradnji sa Podesta grupom podići kvalitet kompanijske komunikacije sa celokupnom javnošću što je i predmet ugovora koji smo potpisali", navodi se u saopštenju Delte.

Takođe se ističe da angažovanje ove kompanije nema nikakve veze sa postupkom koji je pokrenut protiv Miroslava Miškovića, ni sa njegovim oslobađanjem iz pritvora.

Delta je u saopštenju demantovala da je vrednost ugovora 20 miliona navodeći da su detalji ugovora zaštićeni klauzulom o poverljivosti.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

boris

ako sve vrati nece mu nista ostati...20 miliona je mala cifra za ovolikog lopova...

miki

e super... protiv svoje zemlje.... tako treba ... pravi patriota... umesto da se bori za istinu... on se bori protiv države... 20 miliona da je dao u dobrotvorne svrhe... svi bi ga pohvalili...ovako kao da će živeti milion godina....

Alex

Nemojte molim vas prenositi ovakve vesti iz Kurira, ipak je vaš nivo malo drugačiji. Miškoviću je dosta ozbiljnih optužbi stavljeno na teret, da bismo mu dodavali ovakve amaterske zaključke o PR i lobističkim uslugama.