Vesti

0

Policija intervenisala u Srbobranu

Autor: IJ

Izvor: Beta/Novi magazin

Policija intervenisala u Srbobranu

Policija je, kako navode mediji, intervenisala kada joj je dojavljeno da se građanima navodno nudi po 1.500 dinara za glas.

Radio-televizija Vojvodine je objavila svedočenje jednog građanina Srbobrana, koji je rekao da su stranackci aktivisti nudili čokolade, šećer i slične stvari samo da bi glasali za određenu partiju.

Do 19 sati na dopunske pokrajinske izbore u Srbobranu izašlo je više od 54 odsto birača, u Apatinu oko 49 odsto, a u Zrenjaninu oko 31 odsto, saopštila je večeras Pokrajinska izborna komisija (PIK).

Ukupno 83 biračka mesta u izbornim jedinicama 3 Apatin, 17 Zrenjanin tri, i 49 Srbobran, su otvorena jutros na vreme, i na njima može da glasa 78.433 birača.

Pokrajinski poslanici iz navedenih gradova i opština podneli su ostavke zbog sukoba interesa, pošto su istovremeno obavljali i funkcije predsednika opština.

Demokratska stranka saopštila je večeras da su aktivisti te partije bili izloženi pretnjama tokom dopunskih izbora za pokrajinskog poslanika u Srbobranu.

DS je u saopštenju za javnost naveo da je jutros sin predsednika opštine Srbobran napao aktiviste Demokratske stranke, što je prijavljeno policiji.

Takođe, jedan aktivista Srpske napredne stranke je na biračkom mestu ometao glasanje, a republički poslanik i funkcioner naprednjaka Zoran Babić je upao sa grupom maskiranih lica u kuću aktiviste DS i vređao funkcionere DS-a Dušana Jovanovića i Miroslava Vasina, nakon čega je takođe intervenisala policija, piše u saopštenju.
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR