Život i ljudi

0

Kupovina putem Tvitera

Autor: VM

Izvor: CNN/Novi magazin

Kupovina putem Tvitera

Integracija vodećeg mehanizma plaćanja u Tviter predstavlja jedan od najambicioznijih pokušaja uvođenja elektronske trgovine na neku društvenu mrežu.

Iz kompanije Tviter kažu da “pretvaraju tvit u stvarnu transakciju”. Korisnici koji povežu svoje naloge na Tviteru sa svojim nalogom American Express-a moći će da primaju ponude od prodavaca jednostavnim korišćenjem znaka “taraba” ispred naziva proizvoda koji žele da kupe. Nakon toga će morati da retvituju poruku banci, koja automatski prosleđuje njihove podatke prodavcu, nakon čega će kupovina biti obavljena.

Tviter je do sada imao nekoliko pokušaja povezivanja sa elektronskom kupovinom, puput "Twitsclusives", putem kojih su prodavci slali šifre sa popustima koje korisnici mogu da koriste prilikom kupovine u prodavnicama. Iako je ta aplikacija bila relativno uspešna, ovo je prvi put da će biti uvedeno direktno plaćanje preko jedne društvene mreže.

Što se tiče zarade, Tviter neće imati nikakav udeo jer samo daje platformu za American Express koji su i razvili ovu novu tehnologiju. Predstavnici Tvitera kažu da ono što se oni nadaju da će dobiti jeste besplatan advertajzing, jer će više firmi koristiti Tviter kao novi način ponude i prodaje njihove robe.

Kada je reč o sigurnosti podataka, predstavnici American Express-a kažu da neće deliti podatke o klijentima sa Tviterom tako da neće biti mogućnosti od hakerske krađe podataka.

Za sada u ponudi preko nove “pay-by-tweet” usluge se mogu kupiti samo tri proizvoda - Amazonov Kindle Fire HD tablet, Xbox konzola i Sony kamera.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR