Capital.ba

Najmanja banka na svijetu

15.02.2013. / 6:30

dolariBERLIN, Peter Brejter (41) je jedini radnik koji u maloj banci obavlja transakcije za 500 stanovnika malenog njemačkog sela Gamesfeld.

Raiffeisen Gammesfeld eG kooperativna banka u južnoj Njemačkoj je jedna od 10 najmanjih banaka u toj zemlji, gledajući prema depozitima, i jedina koja ima samo jednog zaposlenog.

Uz to, važi za najmanju banku na svijetu. Male banke poput ove nisu rijetkost u malim zajednicama u Njemačkoj, one nude ograničene kredite lokalnim korisnicima.

Brejter kaže da je ovaj posao veoma zabavan. On zna svoje klijente po imenu i redovno im nudi savjete finansijske prirode.”Ljudi bi rekli da ovaj posao dosadi, međutim, to kod mene nije slučaj”, kaže on, prenose agencije.

Brejter dodaje kako je ekonomska kriza učinila da banke preko noći postanu interesantnije te navodi kako mu klijenti dolaze iz cijele zemlje. Bizlife, S media

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!