Čačanski policajci okončali štrajk glađu

General Simić obećao da neće biti nikakvog revanšizma prema kolegama koji su štrajkovali

  • 1

Posle četiri dana štrajka glađu policijskih službenika SSP u Čačku, danas oko 15 sati, štrajk je okončan, potvrdio je za Telegraf predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Momčilo Vidojević.

Prema rečima Vidojevića, na sastanku sa generalom Simićem, postignut je dogovor i tom prilikom je Simić, u ime kabineta ministra i Direkcije policije kao i Uprave saobraćajne policije, kolegama koji su štrajkovali glađu dao čvrsta obećanja.

- Neće biti nikakve vrste revanšizma ni od koga prema kolegama koji su štrajkovali glađu. U skladu sa Zakonom i zakonskim aktima, izvršiće se uticaj da se sprovede pravedan, hitan i bez ikakvih uticaja disciplinski postupak protiv policijskih službenika Tadića i Krdžića, insistiraće se preko Sektora unutrašnje kontrole i odeljenja za zakonitosti MUP-a Srbije da se preispitaju sva saznanja policijskih službenika kao i zakonitosti u radu načelnika PU u Čačku Petrovića i pružiće se sva neophodna pravna pomoć kolegama u postupku - kazao je on.

On je odao priznanje kolegama koji su ne razmišljajući o posledicama i svojim životima ušli u nepoštednu borbu za prava i pravdu svih policajaca a istovremeno sa žaljenjem konstatuje da drugi sindikati nisu našli za shodno da upute bar pismo podrške kolegama u Čačku.

- NPSS-u ne treba nikakva reklama, ali je ovo još jedan dokaz da smo uvek i da ćemo uvek da budemo uz kolege. Ko je kriv, dokazaće se i odgovaraće, a niko nije kriv dok se ne dokaže. Na kraju, kolegama želimo brz i uspešan oporavak - poručio je Vidojević.

(N. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA