Bubnjarski spektakl u Ateljeu 212

M. V. M.

14. 02. 2013. u 10:29

Bubnjari iz celog regiona, predvođeni Dragoljubom Đuričićem, nastupili su u Ateljeu 212, a njihovim koncertom je uspostavljen novi praznik - Dan bubnjara

BUBNJARI iz celog regiona, predvođeni Dragoljubom Đuričićem, nastupili su u sredu uveče u Ateljeu 212, a njihovim koncertom je uspostavljen novi praznik - beogradski Dan bubnjara. Više od 30 muzičara okupiralo je scenu, a publika je uživala u zvuku bubnjeva koje su “ispratila” svetla reflektora. Prihod sa ovog spektakla namenjen je za pomoć Ateljeu, a cilj je da srpski bubnjari i njihove kolege iz regiona i sledeće godine na isti dan održe bubnjarski festival.

Na okupljanju bubnjara na istoj bini našle su se mnoge bubnjarske legende, koje su umećem prisutne ostavile bez teksta. Magičnu moć bubnja doneli su i Lav Bratuša, Vicko Milatović (”Riblja čorba”), Čeda Macura (Bajaga i ”Instruktori”), Srboljub Radivojević Srba (”Van Gog”), Siniša Jović, Ivan Ivačković, Ogi Radivojević, pa glumci Bogdan Diklić i Gordan Kičić, kao i mnogi drugi poznati dobošari.

Pre tačno 15 godina Đuričić je upravo iz Ateljea izašao među Beograđane, dao ritam prestonici i predstavio bubanj kao novo sredstvo komunikacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije