Izvor: Beta

Jedna od najvećih snežna oluja ove sezone u Sjedinjenim Američkim Državama, nazvana Nemo, već se stišala, a nevreme je za sobom ostavilo vidne tragove...

Guverneri Masačusetsa, Roud Ajlenda, Konektikata, Njujorka i Mejna proglasili su vanredno stanje zbog snežne oluje Nemo.

Otkazano je više od 5.300 letova na oko 60 aerodroma. Samo je nekoliko aviona uspelo da sleti na tri njujorška aerodroma, a prvi uzleti omogućeni su tek tokom nedelje.

Menhetn (Foto: Xinhua Wang Lei)

Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg izjavio je da su u pripravnosti mašine za raščisćavanje snega i da je pripremljeno 250.000 tona soli.

Uprkos zabranama da ne izlaze iz domova tokom trajanja nevremena, mnogi Amerikanci i Amerikanke nisu odoleli da ne izađu na ulice i fotografišu snežne prizore.

Foto: (Beta/AP Photo/Bonnie Harrison)

Sa prvim znacima lepšeg vremena mladenci Greg Bil i Karen Vilis Bil rekli su sudbonosno da u Južnom Portlendu. Kako je mlada rekla medijima, njene roditelje na venčanju je zadesila slična oluja, dalekog decembra 1970. godine. Iako deo njihovih gostiju nije mogao da prisustvuje venčanju, oboje su srećni što su prve minute braka proslavili pod istorijskim snegom.

Boston (Foto: Beta/AP Photo/Charles Krupa)

Dok se ovaj deo SAD oporavlja, najavljena je još jedna snežna oluja koja će „udariti“ Minesotu u ponedeljak, najavljuje meteorološka služba.

Meteorolozi predviđaju da će ovo biti najveća snežna oluja u ovoj sezoni na severoistoku SAD.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.