Potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić danas počinje zvaničnu posetu Parizu, tokom koje će imati niz sastanaka s ključnim francuskim zvaničnicima, saopšteno je juče iz kabineta potpredsednice. Cilj njenih razgovora s francuskim zvaničnicima je obezbeđivanje podrške ove zemlje da Srbija dobije datuma za početak pregovora sa EU. Ovo je prva državna poseta Francuskoj od formiranja nove vlade.

Tokom boravka u glavnom gradu Francuske, Grubješićeva će se sastati sa ministrom za evropske poslove Bernarom Kazenevom i savetnikom predsednika Fransoa Olanda Polom Žan-Ortizom. Takođe, potpredsednica će se obratiti u Nacionalnoj skupštini Francuske na sednici Komiteta za spoljne poslove, gde će poslanike upoznati sa aktivnostima srpske vlade na polju evropskih integracija.

Grubješićeva će svojim sagovornicima ponoviti jasan stav Srbije da želi da bude deo porodice evropskih naroda i da su sve snage fokusirane da do juna dobije datum za početak pregovora sa EU, kao i da bi svako odlaganje dobijanja datuma za Srbiju bilo obeshrabrujuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari