Lešanović: Čanak uperio pištolj

LJ. PRERADOVIĆ

08. 02. 2013. u 09:53

U novosadskom Osnovnom sudu, posle dva odlaganja, saslušan Pavle Lešanović. Lešanovićev vozač: Lider LSV mi je cev prislonio na glavu

BEOGRAĐANIN Pavle Lešanović (47), posle dva odlaganja, u petak je saslušan u Osnovnom sudu u Novom Sadu. On optužuje Nenada Čanka, lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine, da ga je sa dvojicom telohranitelja pretukao i povredio 23. septembra 2012. godine ispred kafane „Tako je suđeno“ u novosadskom naselju Ribnjak.

Tokom jednočasovnog saslušanja, Lešanović je istražnom sudiji, saznajemo, potvrdio da su ga Čanak i još dvojica pretukli, udarajući ga rukama, nogama i štapom.

Mladić iz Beograda, kojeg je Lešanović angažovao da ga odveze kući, u sudnici je potvrdio da su ispred kafane, Čanak i još dvojica, Lešanovića udarali štapom i nogama. Pored toga, mladić, čiji identitet Lešanovićev advokat Goran Petronijević nije mogao da otkrije, naveo je i „da mu je Čanak prislanjao pištolj na glavu“. Lider LSV je vozaču, po njegovim rečima, naredio da stavi ruke na volan, i da zaboravi da ga je tu ikada video.

Među svedocima je bio i nekadašnji vaterpolista Danilo Ikodinović, jedan od vlasnika kafane. Predočavajući šta se dešavalo u kafani, on je, saznajemo, rekao da je u lokalu bilo nekih nesporazuma, ali u vezi sa muzikom, odnosno naručivanjem pesama i da drugih incidenata nije bilo.

- Šta se dalje dešavalo, van kafane, zaista ne znam ništa - kazao je Ikodinović.

Od ukupno 12 svedoka, među kojima je i Lešanović, koliko ih je bilo pozvano, u petak nisu došle dve devojke iz Beograda, koje su sedele za stolom. One će biti saslušane 28. februara.

BEZ MALTRETIRANjA

- NIKO od svedoka nije mogao da potvrdi Čankovu izjavu da je moj klijent te večeri maltretirao njegovu bratanicu - rekao je advokat Petronijević, navodeći da se ne zna identitet dvojice ljudi koji su bili sa Čankom, jer on to krije.

.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

makarije

08.02.2013. 15:54

da li mu je ona stvarno bratanica i da li je dosla sama ili zajedno sa cankom ?Da li ga je canak tukao ostracen zbog necega ,pesme ,uvrede ili stava zbog npr prikljucenja vojvodine hrvatskoj ili nemackoj ili rasparcavanja izmedju hrvatske madjaske i nemace,(vidimo da je danas isto prema Srbima kao u vreme hitlera) ili su se zakacili zbog parkinga ili nesto trece.Da li je canak imao i ranije slicnih ispada ili incidenata ? da li mu je meren procenat alkohola(ili sl. ) u krvi ,dali je seceras ??

kimi

08.02.2013. 21:02

to su nihove metode ligaske. u opstini irig ligas vlada ilkic je predsednik skupstine opstine u vlasti sa ds srs ldp a krivicno je osudjen zbog napada na jedno lice vredjanja na nacionalnoj osnovi i fizickog napada. to su cankovi ligasi batinasi al nece ni oni dugo

Није Важно

09.02.2013. 00:51

Чанак треба да иде у затвор, да се мало смири и опамети јер је неподношљиво милитантан, безобразан, дрзак. У противном, пошто онако кљакав иде и пјани се по кафанама, може му се догодити да га неко испребија, или ће он неког убити. А што ће нам то.

Zoran1

09.02.2013. 21:59

Mafijasi se nemogu ponasati drukcije nego kao mafijasi. Kriv je glupi narod koji bira takve pa posle kuka.