Ekonomija

2

JAT duguje 25 miliona evra aerodromu "Nikola Tesla"

Autor: AM

Izvor: Beta/Novi magazin

JAT duguje 25 miliona evra aerodromu "Nikola Tesla"

Jat kao i sve ostale aviokompanije putnicima naplaćuje aerodromsku taksu uz aviokartu, ali za razliku od svih ostalih avioprevoznika ne uplaćuje taj iznos na račun aerodroma, već novac koristi u svoje svrhe, navodi se u otvorenom pismu sindiakta upućenom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, premijeru Ivici Dačiću i Vladi Srbije.

Sindikat radnika aerodroma u pismu trazi pomoć radi "sprečavanja beskrupuloznog daljeg pljačkanja i uništavanja jednog od retkih upsešnih preduzeća u Srbiji, Aerodroma 'Nikola Tesla', koji iz godine u godinu ostvaruje izvrsne finansijske rezultate i puni budžet Srbije".

U pismu koje je odgovor na otvoreno pismo Samostalnog sindikata pilota Srbije, navodi se i da je neosnovan predlog pilota da se Jat ervejzu, koji je ranije bio osnivač i vlasnik aerodroma, ustupi Terminal jedan na beogradskom aerodromu.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Pera

Našli ste kome ćete da se žalite! Pa kome ide novac koji JAT naplati od putnika? Ko je gazda JAT-a, AB-a i Tehnike? Pa isti ti od kojih tražite pomoć, u njihove džepve se sav taj novac sliva. Oni su izvor svih problema običnog malo čoveka i u JAT-u i u AB-u, Tehnici i svim drugim koji pokušavaju da prežive dok su oni sve puniji i puniji!!!!!!!!!!

insider

JatAirways duguje i Jat Tehnici 3 miliona eur ali to niko i ne pominje. Dokle ce vise da se slepuju na racun drugih firmi kao i gradjana ove zemlje?