Vesti

2

Srbin uhapšen zbog bombaškog napada u Kosovskoj Mitrovici

Autor: MP

Izvor: Beta/Novi magazin

Srbin uhapšen zbog bombaškog napada u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Tanjug

Regionalni portparol Kosovske policije Besim Hoti rekao je da je osumnjičenom određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

"Odmah posle incidenta, prilikom rutinske kontrole objekta na koji su bačene eksplozivne naprave, u prizemlju kuće gde živi druga porodica, pronađena je ručna bomba M75 jugoslovenske proizvodnje, dve kašikare i diktafon", rekao je Hoti i dodao da su na terasu porodice Vučetić bačene ručne bombe upravo tog tipa.

Hoti je dodao da se Stojanović nalazi u Regionalnom direktoratu KPS-a u južnom delu Kosovske Mitrovice gde će biti ispitan. Prema njegovim rečima, porodica Stojanovića i Vučetići nisu bili u dobrim odnosima.

Porodica Vučetić u kojoj je dvoje dece povređeno u bombaškom napadu je, međutim, odbacila mogućnost da je bombu na terasu njihove kuće bacio komšija Stojanović.

Stric povređene dece Jovica Vučetić rekao je novinarima u Kosovskoj Mitrovici da je istina da je njegova porodica u svađi sa uhapšenim, ali da ne veruje da bi on zbog te svađe mogao da baci bombu na decu.

Deca prebačena na lečenje u Beograd

Dvoje dece koja su povređena u eksploziji bombe u ponedeljak veče u Kosovskoj Mitrovici transportovana su danas na dalje lečenje u Beograd.

Vozilo hitne pomoći iz Kosovske Mitrovice krenulo je put Raške u 13:20 a povređenu decu i njihove roditelje ispratili su rodbina, predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić i koordinator vladine kancelarije za KIM Zlata Radovanović.

Pantić je tom prilikom izjavio novinarima da se predstavnici međunarodne zajednice nisu oglasili povodom sinoćnjeg incidenta i da ne žele sa predstavnicima Srba sa severa Kosova da razgovaraju.

Pantić je optužio predstavnike međunarodne zajednice da je njihov cilj i zadatak da okupiraju ovaj prostor i Albancima stvore još jednu državu na Balkanu.

"Mi nećemo birati cenu koju ćemo platiti, ali nećemo dozvoliti ni Albancima, ni Kforu i Euleksu, da sever Kosova okupiraju i da Albancima stvore još jednu državu", rekao je on.

Zdravstveno stanje dece stabilno

Deca povređena u bombaškom napadu u Bošnjačkoj mahali u severnoj Kosovskoj Mitrovici zdravstveno su stabilna, rekao je dežurni hirurg u bolnici u tom gradu Miroslav Dančetović.

On je ranije danas rekao da deca neće biti prebačena u Beograd, pošto su stabilnog zdravstvenog stanja.

"Nakon sprovedenih dijagnostičkih i terapijskih procedura tokom noći i jutros, konzilijum lekara je odlučio da se deca ne transportuju, pošto su stabilnog zdravstvenog stanja i van životne opasnosti. Za sad, nisu potrebne nikakve hirurške intervencije. U Kosovskoj Mitrovici postoje uslovi za njihovo dalje adekvatno praćenje i lečenje", kazao je Dančetović.

Kasnije u toku dana porodice Vučetić je zatražila da povređeni dečak i devojčica budu prebačeni iz Kosovske Mitrovice na dalje lečenje u Beogradu, iako je njihovo stanje u kosovskomitrovačkoj bolnici ocenjeno kao stabilno.

Koordinatorka Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Kosovskoj Mitrovici Zlata Radovanović rekla je novinarima u bolnici da će deca biti transportovana vozilom do Raške, a potom za Beograd helikopterom Ministarstva odbrane.

Trogodišnji dečak i desetogodišnja devojčica, brat i sestra, ranjeni su sinoć u Kosovskoj Mitrovici u bombaškom napadu.

Po srpskim izvorima, u trenutku eksplozije oni su bili s majkom na terasi porodične kuće u blizini istočnog mosta na Ibru.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

mihailovic

Da Srbija u UN resi pitanje zavrsetka okupacije juzne Srbije i resavanje proterivanje albanskih terorista u Albaniju !

Milan

Morbidna medijska kontra akcija KPS-a.Cudo nisu objavili da su se deca igrala bombom na terasi .