Milutin Mrkonjić: Neće uspeti da nas sruše

P. V.

04. 02. 2013. u 20:51

Potpredsednik SPS: Ivica je moje političko dete, čist je. Najgora opcija po državu i građane je da ponovo idemo na republičke izbore

NAJGORA opcija po državu i građane je da ponovo idemo na republičke izbore. Potpuno van pameti je da i ovu godinu provedemo u kampanji, svađama i stranačkim ratovima. Taman smo pokrenuli zemlju i moramo da nastavimo u tom smeru.

To je izjavio za ”Novosti” Milutin Mrkonjić, ministar saobraćaja i potpredsednik SPS, koji tvrdi da ”afera Šarić” neće srušiti jedinstvo vladajuće koalicije.

* Mogu li Vladu da obore dokazi da se premijer Dačić više puta viđao sa Šarićevim saradnikom Radulovićem?

- Nipošto. Dačić je potpuno jasno celoj Srbiji objasnio slučaj. Ivica je moje političko dete i lično bih mogao da garantujem da nije počinio nikakvo krivično delo i da je potpuno čist. On na najbolji mogući način vodi Vladu i zato je nekim krugovima postao smetnja. Građani sve to prepoznaju.

* Naprednjaci poručuju da će sve istražiti do kraja, a ne isključuju ni izbore?

- Potpuno se slažemo sa Vučićem da sve mora da se ispita. Apsolutno podržavamo da borba protiv korupcije bude nemilosrdna i da zaštićenih ne bude. Ali, ne podržavamo medijska podmetanja i hapšenja preko novina. Nekome ”iza scene” očigledno je stalo da Vlada padne i da se zaustavi i naša borba protiv korupcije. Poručujem im: Nećete uspeti!

* Ko to ”vreba iza scene”?

- Taj neko sigurno nije u Vladi. Mi radimo kao tim. Svi partneri iz vladajuće koalicije potpuno jasno su rekli da bi izbori u ovom trenutku naneli štetu državi i građanima. Nikakvih sukoba u Vladi nismo imali i jasno ispunjavamo ciljeve zbog kojih smo se okupili. Izabrani smo da radimo.

* Sumnjate li da napadi na Vladu kreću iz opozicione DS?

- Na opoziciji je da traži i da priželjkuje izbore. To je prirodno. Ali, bilo bi dobro da i oni koriste legitimna politička sredstva u toj borbi. Socijalisti su bili dostojanstveni i dosledni i kada su otišli u opoziciju. Zato smo se brzo i vratili na vlast.

* Najavljuje se i da bi preko istrage u ”Galenici” i ”Azotari” ponovo mogli da ”isplivaju” neki funkcioneri SPS?

- Sve su to zlonamerna nagađanja i podmetanja. Institucije ove države moraju objektivno i neselektivno da rade svoj posao. Ko god je počinio neko krivično delo i ogrešio se o zakon, ne sme imati zaštitu bez obzira iz koje stranke da dolazi.

* Ipak, u javnosti se spekuliše da su vanredni izbori već ”rezervisani” za april ili septembar?

- Niko u Vladi nije pominjao nikakve datume izbora. Jedni izbori za koje sam čuo su oni redovni 2016. A ove godine su mi u rasporedu veliki građevinski radovi na saobraćajnim koridorima i na železnici. Ovo mora da bude godina poslova i suštinskog napretka Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Bora

04.02.2013. 21:05

Dobro jutro, Mrkonjicu! B92 mesecima pravi spletke i plete intrige da zavadi Vucica i Dacica, a tebi se tek sada upalila sijalica? Neko misli da ce raspadom koalicije prestati borba protiv tranzicionih kriminalaca. Oni ne stede novac i sigurno imaju jos keceva u rukavu.

ivana

05.02.2013. 00:31

@ - Samo Galeniku da otvore!!! Bahati pljackasi nisu se cak potrudili da upakuju u iole zakonsku formu. Galenika vam je veci problem od Sarica DRUGOVI!!!

jovandeka

05.02.2013. 04:50

Sve mi se čini da je to tvoje političko dete plod "ljubavi" sa Anom Bekotom,jer on propeva od kako poče tvoja "ljubav" sa Anom.Skloni se Mrko iz novine i ne lupetaj,jer ti se narod grohotom smeje.Zapitaj se nije li ti mestu van svih ovih dešavanja i van politike u nekom penzionerskom okruženju uz kaficu i evociranje uspomena.Nisi ti za politiku,a još manje da budeš politički tata Dačiću.

Vera Markovic

05.02.2013. 07:01

Sramota kako se politicari koji su od naroda birani ponasaju kao deca u vrticima.Nista pametno i poslovno da se cuje samo tracevi jedan protiv drugoga,sam lopovlik niko nemisli da te pokradene novce narodu pripadaju da biti politicar nije igra ida im je to radno mesto kao i drugima, svaki covek je zamenjiv pa tako i politicari i partije koje neznaju kako da se ponasaju.Zalosno sto su obrazovani kad neznaju da iskoriste obrazovanje i da zasucu rukave i pocnu da rade i da nadju posao za narod .

jova

05.02.2013. 08:13

vidi se da je tvoje dete, trebalo je i treba da se bavi estradon ili bilo čime, osim politikom. Neverovatno urušava ugled svake funkcije na jojoj se nalazi.

Dusan

05.02.2013. 09:16

Jel pravi novo politicko dete sa Anom Bekutom. Ako Mrkonjic garantuje za Dacica onda mora da je cist.

laki

05.02.2013. 09:29

@ - Nista nemora da se desi sada,ali kad tad kao i prethodna vlast,morace da se neke stcari objasne narodu

joca

05.02.2013. 09:29

pa ko da vas rusi ,kad ste savrseni saradnici (mafije),a vicic to nece sigurno dacic je to diskretno javno saopstio a i nikad niste bili jedistveniji

MatijaBG LDP

05.02.2013. 09:54

Naravno da vas niko nece srusiti,srusicete sami sebe svojom nesposobnoscu....nego Mrka,do sad je trebalo 50 km autoputa Mrkonjic/Ilic do Cacka da bude zavrseno?Rakic ce postati vasa veca nocna mora od Vucica!