Vesti

2

Rakić: Otkrivanje kontakata ugrozilo bi istragu

Autor: VS

Izvor: Beta/Novi magazin

Rakić: Otkrivanje kontakata ugrozilo bi istragu

"Istraga protiv klana Šarić neprekidno traje od 2008. godine do danas. Sve to vreme profesionalno su prikupljani dokazi, u izuzetno teškim okolnostima i uz velike rizike, kako o trgovini kokainom, tako i o imovini koja je stečena prodajom kokaina. Svi podaci su korišćeni u skladu sa zakonom, isključivo za potrebe istraga, a ne za političke zloupotrebe", izjavio je Rakić agenciji Beta.

U pisanoj izjavi, povodom kritika što ranije nisu objavljeni kontakti premijera Srbije Ivice Dačića i Rodoljuba Radulovića, saradnika Darka Šarića, Rakić je naveo da je dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv Radulovića prikupljeno tek prošle godine, a neke istrage vezane za njega još traju.

"Vrednost imovine klana je velika i Šarić i Radulović, dok su u bekstvu, su u mogućnosti da tom imovinom raspolažu i da je skrivaju od državnih organa", izjavio je Rakić, šef kabineta prethodnog predsednika Srbije Borisa Tadića.

Prema njegovim rečima, svako preuranjeno ispitivanje njihovih kontakata dok su finansijske istrage u toku, a oni na slobodi, otežalo bi njihovo lociranje kao i zaplenu njihove imovine, a budžet Srbije time bi ostao uskraćen za ogroman novac.

Rakić je još naveo da u interesu istraga koje se vode ne bi želeo više da komentariše različite izjave i navode medija ovim povodom.

Premijer Srbije Ivica Dačić juče je potvrdio da je 2008. godine razgovarao sa Rodoljubom Radulovićem, saradnikom Darka Šarića, optuženog za šverc kokaina i pranje novca. Rekao je da u tom trenutku nije bio upozoren od policije da je reč o osobi koja je pod istragom.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

db

Nesto o Banani! Tek toliko da se zna:Банане су високе, углавном једногодишње зељасте биљке, које својим изгледом подсећају на дрвеће. Имају широко и веома дугачко лишће (1,5 m). Ареал распрострањења је у тропским крајевима. Доместификована банана пореклом је из југоисточне Азије, чији је плод укусан и хранљив. У Европу се увози из Средње Америке и Западноиндијских острва (Антили). За правилан развој банани је потребна топла и влажна клима, јер квалитет плода зависи од велике количине воде и високе температуре. Најбољи резултати се остварују при средњој годишњој температури од 20°C и средњој количини падавина од 150-170 mm месечно. Банане немају специјалне захтеве у погледу типа земљишта. Енергетска вредност банане износи од 81 до 103 cal. Банана такође садржи бројне хранљиве материје и витамине. У Црној Гори банане расту на приморју, али плод не сазрева већ остаје зелен.

olga

To jednostavno nije tačno.Niti su oni otkrili Šarića niti su imali nameru da ga hapse;sve je to uradila DEA i bili su saterani u Ćošak.Svakom ko se i malo razume u ekonomiju jasno je da se novac ne pere preko kafića i diskoteka nego kupovinom firmi. Kako je moguće da Šarič kupi toliko u vojvodini,a da za to ne zna Pajtič.Što se tiče njihovih računa ne misli valjada Rakić da će mu neko poverovati da su to oni hteli i mogli da otkriju bez SAD-e.Očigledno je da se sada pravdaju jer su podatke prikupljene radom policije koristili u političke svrhe.Sve to mora da ispita tužilaštvo jer to društvo je ugrozilo državu.Sve to znaju strane obaveštajne službe,a posebno SAD-e zato Srbiji niko ništa ne veruje jer su ovde diletanti vodili državu.Ja se pitam ko je u opšte taj Rakić i štaje radio u životu pre nego što mu je Tadič dao tako odgovornu funkciju.Oni su sa svojim kadrovima razvalili ovu državu i un ištili sve institucije.