HAKOVAN TVITER: Ugroženo 250.000 naloga

Lozinke korisnika za koje se veruje da su u opasnosti već su blokirane, a u toku je proces identifikacije ugroženih, kao i utvrđivanje eventualno nanete štete

  • 2

Anonimni hakeri napali su društvenu mrežu Tviter ove sedmice i možda došli u posed podataka sa oko 250.000 naloga korisnika.

Kako je iz ove kompanije saopšteno, iz mera predostrožnosti, već su blokirane lozinke korisnika za koje se veruje da su u opasnosti, a u toku je proces identifikacije ugroženih, kao i utvrđivanje eventualno nanete štete.

Ovaj napad na Tviter je poslednji u nizu sličnih događaja koji su se desili u prethodnih nekoliko dana, kada su "Njujork tajms" i "Vol strit žurnal" prijavili da su kineski hakeri upali u novinarske naloge ovih informativnih kuća i imali uvid u zaštićene podatke. Tviter zasad nije dao nikakve detalje o tome kakva je šteta načinjena i koje su informacije bile meta hakera.

- Ovaj napad nije delo amatera i ne verujemo da je izolovani incident. Ovo je delo vrlo veštih i vrhunski obučenih napadača i verujemo da su i još neke organizacije bile napadnute na sličan način - rekli su u Tviteru.

Tviter, koji ima oko 200 miliona aktivnih korisnika mesečno, zajedno sa policijom i Vladom pokrenuo je istragu kako bi otkrio ko se krije iza ovog napada. Iz kompanije zasad nisu rekli na koga sumnjaju, niti su optužili kineske hakere, za koje se veruje da su izveli napade na "Njujork tajms" i "Vol strit žurnal", kako ne bi ugrozili istragu.

(M. S. / Izvori: Reuters, B92 / Foto: Tviter)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA