Srbija

Petak, 01.02.2013.

12:33

Srpski softver u Lutriji Austrije

IT kompanija Komtrejd potpisala je novi ugovor o isporuci softverskih rešenja sa austrijskim Federalnim Centrom za računarstvo (BRZ).

Izvor: Tanjug

Default images

Austrijska organizacija koja je odgovorna za nadgledanje svih elektronskih mašina za igru i video terminala za lutriju u Austriji, koristiće Komtrejdov softver za izgradnju komandne i komunikacione infrastrukture, navodi se u saopštenju.

Komtrejd rešenje koje je zasnovano na G2S standardu, biće upotrebljeno da sve ove mašine budu povezane sa sistemom BRZ, što će obezbediti da zakonski propisi budu do kraja poštovani i da integritet igara bude na najvišem mogućem nivou.
Iz srpske IT kompanije kažu kako je oblast igara na sreću jedna od najbrže rastućih grana IT industrije, koja nudi ogromne potencijale za proizvodjače softvera.

"Važnosti ove vrste softverskih rešenja za dugoročne planove kompanije govori i činjenica da Komtrejd zapošljava više od 1.000 inženjera, od kojih stotinu stručnjaka specijalizovanih za razvoj gaming softvera", kažu iz srpske kompanije, dodajući da su samo u 2012-oj potpisali više od 10 ugovora sa firmama iz Evrope i SAD-a.
Austrijski Federalni Centar za računarstvo je vodeći partner federalne administracije na polju usluga e-uprave (e-government) u Austriji, pod čijom kontrolom se nalazi oko 15.000 elektronskih mašina i terminala za lutriju.
Iz kompanije navode da je Komtrejd softver odabran u veoma intenzivnom javnom nadmetanju, što predstavlja veliko priznanje za kompaniju, ali i za softversku industriju u Srbiji i regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: