Cirkus, dame i gospodo! Kalakurnica, cenjeni publikume. Naš premijer Dačić postao je nevina žrtva skrivene kamere. V čjom bylo djela? Verovatno i sami znate – vest (i klip) su se, poput svih gluposti, munjevito raširili Srbijom, ali ipak ću vam opričati.

Elem, ekipi takozvane Nemoguće misije nekako je pošlo za rukom da Dačića navede na tanak led. Dobro, de, Nemogućoj misiji je u tom poslu naruku išla premijerova alavost prema javnim nastupima zbog koje se, pretpostavljam, nije zapitao u koju to emisiju ide i zbog čega. A nije da nije mogao! Tu mu je bio MUP. Tu mu je bila BIA, alias Udba. On, međutim, jok. Pravo mečki na rupu. I to – kako ćemo videti – u doslovnom značenju te reči.

A majke invencije iz Nemoguće misije zaista su nadmašile same sebe. Ideja im je bila da namame Dačića u studio, da ga stave naspram „šarmantne voditeljke“ koja će se – kada kucne čas – raščepiti i premijeru, kako to tabloidne novindžije vole da kažu, pokazati međunožje. Rečeno – učinjeno! O čemu svedoči video-klip koji će, belćim, postati hit. Na početku, dakle, vidimo ekipu Nemoguće misije koja seiri što će joj šaka pasti jedna tako visoka ličnost, potom (ovde počinje saspens) vidimo „šarmantnu voditeljku“ kako u nekom mutlaku skida gaće, na kraju premijer i „šarmantna voditeljka“ ulaze u studio gde će mlada dama, pre nego što raširi noge, premijeru postaviti čisto filozofsko pitanje, koje citiram po sećanju:

„Jedan vaš ministar ima devojku“, procvrkutala je šarmantna voditeljka. „Šta bi, počem, bilo da neka ministarka nađe momka?“ Dačić je već kod tog pitanja bio sateran u ćošak – podozrevam zbog toga što je inkriminisani ministar član njegove stranke – i uopšte mu nije trebalo pokazivati mindžu da bi se spetljao. Štaviše, rekao bih da je malo živnuo tek kada je ugledao raskošni prizor (relativno) mlade pice. Vrpoljio se premijer. Smeškao se kao mačak na slaninu. Da li mu je bilo neprijatno – i to je, takođe, filozofsko pitanje. Skloniji sam da pomislim da mu je bilo neprijatno jer se cela stvar nikako nije uklapala u premijerov brižljivo negovani imidž čestitog srpskog domaćina.

Sve je to, u izvesnom smislu, bilo slično situaciji u kojoj bi neki voditelj namamio Palmu u studio i pokazao mu dupe. Ode rejting, mora da je premijer tako pomislio u kritičnom trenutku. Dačić je, naravno, nedužan u svemu tome i da sam ja na njegovom mestu, ne bih oklevao da Nemoguću misiju i „šarmantnu voditeljku“ tužim za seksualno uznemiravanje. Ili za nepostojeće, a preko potrebno krivično delo – organizovano širenje džiberaja, prostakluka i kiča. Dok bude mislio šta mu je činiti, skrećem premijeru pažnju na čuvenu čačansku izreku: Mlada pica je ubica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari