OPASNE VEZE: Devet signala da nije preboleo bivšu

Upoznali ste simpatičnog i zgodnog muškarca koji bi mogao da bude momak iz vaših snova? No, on je nedavno izašao iz ozbiljne veze... Obratite pažnju na njegovo ponašanje, kako ne biste baš vi bili ta koja će mu služiti za oporavak i ništa više

  • 0

Veza sa muškarcem koji je nedavno izašao iz ozbiljne veze može biti mač sa dve oštrice. Neretko se dešava da on tvrdi da ju je preboleo, ali u stvari zavarava i sebe i vas. Ukoliko je prema vama suzdržan i stegnut, vrlo je moguće da je s bivšom i dalje povezan u mislima i da je se nije oslobodio.

Suzan Trombeti, stručnjak za izlaske i parove, smatra da svaka žena ima pravo da nađe muškarca koji će joj se posvetiti 100 odsto. Ukoliko situacija nije takva, devojka bi trebalo da obrati pažnju na znakove koji mogu da budu pokazatelji da njen novi momak i dalje pati za bivšom.

Često spominje njeno ime

Ukoliko je se često seti i još češće spominje njeno ime, to je jasan znak da i dalje gaji neka osećanja prema njoj.  Ozbiljni znakovi su i kada sa vama razgovara o njoj, seća se situacija u kojima su bili i stvari koje su radili zajedno. Ipak, najgori, a ujedno i najozbiljniji pokazatelj je kada se njenog imena seti u toku vaše svađe ili seksa.

Još je ljut na nju

Rane iz prošlih veza mogu dugo da bole, ali osećanja koja imamo prema bivšim partnerima morala bi tokom vremena da izblede. Neki muškarci su fizički prekinuli vezu, ali ne i emocionalno, i ostaju u vezi putem konflikata. Ako govori o ružnim stvarima koje je njegova bivša učinila u prošlosti, zapravo podseća samog sebe da je i dalje zaljubljen u nju - kaže pisac ljubavnih romana, Vendi Volš.

I dalje oplakuje vezu

Normalno je biti tužan zbog raskida, ali ne i nakon ulaska u novu vezu. Trombeti kaže kako vaš partner možda više nije zaljubljen u bivšu, ali ako padne u depresiju svaki put kada se seti šta se dogodilo između njih, onda to znači da tu vezu još nije ostavio iza sebe. U tom slučaju treba da ga se klonite. Ne treba da pristanete na to da budete cura za oporavak.  Zaslužujete više i ta situacija za vas nije zdrava.


Ona mu je najbolja prijateljica

Nema ništa loše u tome da joj preko Fejsbuka čestita rođendan, ali loš je znak ako stalno pokušava da održi kontakt sa njom odmah nakon raskida.

- Moguće je biti prijatelj sa bivšom ljubavi, ali ne u prvoj godini nakon raskida. Pogotovo to ne dolazi u obzir ako na nju troši slobodno vreme koje bi trebalo da bude posvećeno izgradnji veze s vama - kaže Volš. Trebalo bi da pripazite ako njegova bivša nastavi da bude njegova najbolja prijateljica. Ukoliko je ona prva osoba koju on nazove svaki put kada mu se nešto bitno dogodi, onda je pred vama ozbiljan probem.

Poredi vas sa njom

Naravno, lepo je čuti da ste u svakom pogledu bolji od njegove bivše, ali ako ju je stvarno preboleo, nema potrebe za takvim poređenjima.

-Ako vas hvali kako ste od nje bolji u krevetu, kuhinji, sportu, vrlo je moguće da mu ona nedostaje, a sebe želi da uveri da ste mu vi budućnost - kaže Volš.

Ne upoznaje vas s njihovim zajedničkim prijateljima

Kada ste s nekim u vezi, s njim želite da podelite ceo svet, a stari prijatelji veliki su deo toga. Ipak, Volš upozorava da bi muškarac koji je još zagrejan za bivšu mogao da vas drži podalje od događaja gde biste mogli da sretnete ljude koji poznaju i nju.

- Ako niste pozvani na određeno druženje uz obrazloženje da će tamo biti samo grupa starih prijatelja, morate da se zapitate da li se on nada da će tamo naleteti na svoju bivšu dragu - upozorava ona.

Još je blizak s njenom porodicom

- Možda se vezao za porodicu svoje bivše, ali u jednom trenutku će morati da se oslobodi te veze. Veliki pokazatelj da je još nije preboleo jeste druženje s njenom porodicom. Odlazak na utakmice s njenim ocem ili odlasci na večere mogu samo biti razlog da pokušava da je vrati - kaže Trombeti.

Nije joj vratio stvari

Možda ni vi ne možete da se odvojite od super udobne majice vašeg bivšeg u kojoj spavate, ali muškarac ne bi trebalo da zadrži brdo njenih stvari.

- Ako su njene fotografije ili druge lične stvari i dalje kod njega, preko tih predmeta on pokušava da održi vezu sa njom - kaže Volš.

S druge strane, možda je samo lenj. Recite mu da vam te stvari smetaju, da ih vrati njoj ili nekome pokloni. Ako odbije, onda budite sigurni da je još nije preboleo.

I sami vidite da je još nije preboleo

Verujte svojoj intuiciji. Duboko u duši znaćete da li vam se 100 odsto predao.

- Isto tako, on bi vama iza leđa mogao da viđa ma koju drugu ženu. Rezultat je identičan, on nije vaš u potpunosti. To je poput emocionalne afere. Šteti vašoj vezi jer je osećanima vezan za nekog drugog - upozorava Trombeti.

(Tamara Milić / haber.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA