Ponedeljak, 18.05.2009.

18:17

Rumenige: 'Volfsburg će biti prvak'

Direktor Bajerna iz Minhena Karl-Hajnc Rumenige uveren je da će Volfsburg osvojiti titulu prvaka Nemačke.

Izvor: B92, Beta

Default images

Do kraja Bundeslige ostalo je da se odigra još jedno kolo, a Volfsburg ima dva boda više od Bajerna i Štutgarta. ’Vukovima’ će za prvu titulu šampiona u istoriji biti dovoljan i jedan bod protiv Verdera kod kuće. "Verujem da je već sada sigurno da će Volfsburg biti novi šampion Nemačke", kazao je Rumenige, koji je izjavio da će biti srećan ako njegov tim zauzeme drugo mesto koje vodi u LŠ sledeće sezone.

Rumenige je dodao da u klubu ne razmišljaju o organizaciji proslave titule sa navijačima u slučaju eventualnog kiksa Volfsburga.

"Ne pravimo nikakve planove. Posle utakmice ćemo se svakako okupiti, ali u skromnom društvu. Ako budemo drugi, sezone će biti dobra za nas", naveo je on.

Bajern ove sezone ni u jednom trenutku nije bio prvi na tabeli, a uprava je pre više od mesec dana otpustila trenera Jirgena Klinsmana, a ekipu će od leta voditi Holanđanin Luj van Gal.

Rumenige je kritikovao i golmana Štutgarta Jensa Lemana, koji je nedavno izjavio da su Bajern i Volfsburg ove sezone često imali pomoć sudija.
"Jens Leman optužio je sudije da varaju i manipulišu. To je glupost i nedostatak fer-pleja i sportskog ponašanja. Jasno je da Jens želi da stvori neprijateljsku atmosferu za Bajern", ocenio je on.

"Ako Volfsburg postane šampion Nemačke, to neće biti zbog pomoć sudija, već zbog toga što igraju najbolji fudbal", zaključio je Rumenige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

20 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: