Srbija

Subota, 26.01.2013.

10:21

Tehnomarket zatvoren, a garancije?

Veliki lanac tehničke robe, Tehnomarket je u blokadi, saznaje Potrošač.

Izvor: Potrošač(Politika)

Default images

I pored toga, na njihovom zvaničnom sajtu ne postoji nikakvo obaveštenje o tome, a brojevi telefona njihovih prodavnica i kol centra nisu u funkciji.

Glavno pitanje za kupce u ovakvoj situaciji je – šta se dešava sa garancijama i na koji način će uspeti da ostvare pravo na reklamaciju ukoliko se uređaj koji su kupili u Tehnomarketu pokvari u garantnom roku.

Problem je utoliko veći što je reč o velikom lancu koji je, osim u Beogradu, prodavnice otvarao i u Jagodini, Čačku, Kraljevu, Kruševcu, Novom Sadu, Pančevu, Subotici, Zrenjaninu...

Redakcija "Potrošača” obratila se firmi "K&K elektroniks”, pitanjima poslatim na zvaničnu i-mejl adresu (pošto telefoni nisu u funkciji), sa pitanjima – da li su radnje u Srbiji zatvorene, kome kupci da se obrate u slučaju reklamacije i kakva je situacija u firmi, ali nikakav odgovor nisu dobili. Na pitanje šta se dešava sa garancijom kada trgovac prestane da radi, u ministarstvu su odgovorili da se kupcima savetuje da se obrate proizvođaču, odnosno uvozniku.

"Ukoliko proizvođač ne postoji u zemlji, odnosno nije u zemlji već u inostranstvu, potrošač se obraća uvozniku", navodi se u odgovoru Ministarstva trgovine, Odeljenja za zaštitu potrošača.

Međutim, nije sasvim jasno i da li zvaničan serviser za proizvode određene marke ima obavezu da ih popravlja i kada trgovac zatvori radnju.

"Ne postoji takva obaveza servisa i ne možemo da kažemo da je serviser u obavezi da popravlja takav uređaj. Zato je naš savet, ipak, da kupci vide ko je uvoznik i da se njemu obrate", ponavljaju u ministarstvu dodajući da je krajnja, ali i najzamornija opcija za namirenje kupaca, naplata iz stečajne mase.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

22 h

Svet

EU dala zeleno svetlo Nemačkoj

Evropska unija je dozvolila Nemačkoj da subvencioniše delove teretne železnice sa 1,7 milijardi evra. Komisija EU odobrila je isplate u utorak u Briselu.

16:21

21.5.2024.

1 d

Podeli: