Capital.ba

Apple vodi u SAD, Android u svijetu

23.01.2013. / 7:30

apple, androidVAŠINGTON, Apple-ov iPhone i dalje je najprodavaniji uređaj u Sjedinjenim Američkim Državama, dok telefoni koji koriste Android platformu vode na svjetskom nivou, prenosi agencija AFP.

U SAD, iPhone zauzima 51,2 odsto tržišta prodatih smartfon uređaja u posljednjem tromjesečju prethodne godine, dok Google-ovi drže 44 odsto tržišta.
Daleko iza njih su Windows telefoni sa samo 2,6 odsto na tržištu.
Međutim, Android drži primat u Britaniji, Kini, Španiji, Australiji i Njemačkoj, dok iPhone pored SAD vodi i u Japanu.

Iako telefoni sa Microsoft-ovom Windows platformom daleko kaska iza svojih konkurenata u Americi, u Evropi oni napreduju u prodaji, pa tako danas u Britaniji drži skoro šest, a u Italiji 14 odsto tržišta.
Glavni cilj za kompaniju u ovoj godini će biti jači ulazak na američko i kinesko tržište. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!