DEKAN MILAN VIŠNJIĆ: Nisam utajio porez!

- Sve isplate zaposlenima za rad na naučno-istraživačkim projektima i za edukaciju rađene su prema odlukama ministarstava finansija i prosvete, Univerziteta u Nišu i organa fakulteta - rekao je profesor osumnjičen da je oštetio državu za 2,5 miliona evra

  • 3

Prodekan za finansije Medicinskog fakulteta u Nišu prof. dr Milan Višnjić rekao je da nije utajio porez i da su sve isplate zaposlenima rađene prema odlukama Ministarstva finansija, Ministrstva prosvete, Univerziteta u Nišu i organa fakulteta.

Demantujući pisanje medija da je utajio porez od 2,5 miliona evra u periodu od 2007. do kraja oktobra 2011, Višnjić je novinarima rekao da su isplate izvršene na osnovu mišljenja navedenih ministarstava i odluke Senata Univerziteta u Nišu gde se navodi "da se nastavnicima i saradnicima, koji su učesnici u izradi projekata naknada isplaćuje prema ugovoru o autorskom  delu, dok bi se osoblju za tehničku podršku naknada isplaćivala prema ugovoru o delu".

Prema mišljenju inspektora Poreske uprave, napomenuo je Višnjić, obračun poreza trebalo je obračunavati kao na isplatu plate čime nije uvaženo mišljenje nadležnih ministarstava niti odluka Senata.

Višnjić je kazao da su sve isplate izvršene iz sredstava fakulteta, a ne na teret budžeta, kao i da su iste instrukcije ministarstava i univerziteta prosleđene i drugim fakultetima.

Višnjić se zapitao zašto samo isplate na niškom Medicinskom fakultetu nisu, prema mišljenju inspektora, u skladu sa propisima, a na drugim fakultetima jesu.

On je najavio prigovor na izveštaj Poreske uprave i dodao da za sve navode fakultet poseduje odgovarajuća dokumenta.

Višnjić, koji je ranije obavljao dužnost dekana Medicinskog fakulteta u više mandata i koji je optuživan za zaposljavanje rođaka što on nije demantovao, rekao je da će angažovati tim beogradskih advokata i da će razmisliti o daljim koracima zbog, kako je naveo, iznošenja neistina u javnosti.

(M. B. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    21. januar 2013 | 19:23

    Lopov prve klase. Malo mu je bilo sto je zaposlio zenu,sina,cerku,babu,dedu,strica,sve rodjake jos utajio porez ni manje ni vise nego 2,5 miliona

  • ДАШОНИ

    21. januar 2013 | 19:12

    МА НЕЕЕЕЕЕ НИСИ ТИ СИГУРНО

  • Dada

    21. januar 2013 | 21:26

    Ne nikako. Eh kad bi te strpali iza resetaka vec jednom, pa da izgube kljuc na 20ak godina...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA