Život

Ponedeljak, 21.01.2013.

14:31

Najveće jaje na svetu (VIDEO)

Svet s vremena na vreme i dalje "muči" filozofsko pitanje - šta je starije: jaje ili kokoška, a sada stiže još jedno pitanje na koje će nauka vekovima tražiti odgovor: kako se prži jaje u jajetu?

Izvor: B92

Default images

Nije retka situacija da kada razbijete jaje i pokušate da napravite doručak - pred vama se pojave dva žumanceta. Međutim, Šon Vilson, čija je kokoška izlegla jaje teško skoro 180 grama, iznenadio se kada je u njemu pronašao još jedno jaje...

Nema još zvaničnih informacija, ali ovo jaje je (bilo) možda najveće na svetu, a ako to nije - onda je sigurno najveće koje je do sada prikazano na snimku. Ova pojava je veoma retka, a dešava se kada se potpuno formirano jaje vrati u jajnik, a onda se oko njega formira novo jaje. Pogledajte i drugi snimak koji "naučno" objašnjava ovaj fenomen u snimku dole...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: