SELJACI U MUKAMA: Mlekara duguje 60 miliona, nemaju odakle da naplate

Pravosnažna presuda bila u korist proizvođača, vlasnici su ih nasamarili jer su prebacili sav novac iz mlekare na račun druge firme koju su otvorili u Beogradu i koja savršeno posluje

  • 1

Mlekara "Valeta" iz Kotraže u Dragačevu duguje više od 60 miliona dinara proizvođačima mleka i drugim poveriocima, koji nemaju načina da naplate svoj novac uprkos sudskim presudama u njihovu korist. Naime, jedina imovina mlekare su nepokretnosti čija vrednost prelazi 10 miliona dinara.

Pravni zastupnik pojedinih proizvođača mleka Tomislav Bondžulić prilično je skeptičan kad je reč o naplati dugovanja "Valete".

- Iako je pravosnažna presuda bila u korist proizvođača, vlasnici su ih nasamarili jer su prebacili sav novac iz mlekare na račun druge firme koju su otvorili u Beogradu i koja savršeno posluje. Onima koje ja zastupam duguju preko milion dinara, a ostalima 60 miliona dinara - kaže Bodžulić.

Anka Vučićević jedna je od mnogih proizvođača koji su izigrani i pored validnog ugovora sa mlekarom.

- Tri godine smo sarađivali bez većih problema, a onda su u junu 2011. godine prestali da nam uplaćuju novac. Samo meni duguju više od 500.000 dinara za 12 tona mleka koliko sam im ja isporučila. Moj komšila je još gore prošao, tereti ih za čak 15.000 evra - objašnjava Vučićević.

Vlasnica mlekare "Valeta" Jelena Mijatović priznaje da duguje novac dobavljačima, ali tvrdi da nije postojao način da se izbegne blokada računa njene firme.

- Ni meni ne ide u prilog što je firma u blokadi jer sam uložila kapital u njeno osnivanje. Ne osporavam postojanje dugova prema proizvođačima, ali sve dok sam u blokadi nemam načina da im novac vratim. Ekonomska kriza me je dovela u ovu situaciju. Ni meni nisu plaćali za naše proizvode, a ja nisam imala odakle da platim proizvođačima - navela je vlasnica.

Prema podacima Agencije za privredne registre kompanija je u 2011. godini poslovala sa gubitkom od 170 miliona dinara, što je dovelo i do smanjenja broja zaposlenih.

(M. R. / Izvor: Informer / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kosač

    21. januar 2013 | 10:32

    KAMEN MUDROSTI je pokazao da pravna država postoj, pa neka se pokaže i sada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA