Oskrnavljeno srpsko groblje na KiM!

Na srpskom pravoslavnom groblju u selu Klokot kod Vitine porušeno je 27 spomenika, iz Kancelarije za KiM traže hitnu reakciju, i podsećaju da je na teritoriji Kosova uništen i oštećen 5.261 nadgrobni spomenik

  • 15

Na srpskom pravoslavnom groblju u selu Klokot kod Vitine porušeno je 27 spomenika, a na groblju se nalaze pripadnici Kosovske policije, koji vrše uviđaj.

Predsednik opštine Klokot Saša Mirković, koji se nalazi u blizini groblja, izjavio je da je potpuno šokiran ovim vandalskim činom.

- Mislio sam da se ovako nešto neće događati u Kosovskom pomoravlju, ovo je najgore što je moglo da nam se dogodi. Nema većeg zla od ovoga i nema rečenice kojom bih mogao da osudim ovakav akt. Ovde mrtvi nemaju mira - izjavio je za KiM radio Mirković.

Ovu informaciju potvrdio je i direktor Klokot radija Nikola Stolić, koji je rekao da "ima infromacije o rušenju groblja" i da je tamo policija.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila današnje uništavanje 27 nadgrobnih spomenika na pravoslavnom groblju u selu Klokot, u opštini Vitina, na Kosovu.

U saopštenju je Kancelarija za Kosovo i Metohiju od međunarodne zajednice zatražila da što pre pronađe i kazni počinioce tog vandalskog čina.

- Podsećamo da je na teritoriji Kosova i Metohije uništen i oštećen 5.261 nadgrobni spomenik, a većina grobalja nepristupačna je, pretvorena u deponije, zarasla u korov i šipražje - navodi se u saopštenju Kancelarije za KIM.

(D. Z. / Izvor: KiM radio)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nemanja

    20. januar 2013 | 22:54

    Srbija treba hitno da se malo probudi.

  • bojan

    20. januar 2013 | 23:18

    Bog ce ih spaliti u vecitoj patnji...

  • gane

    20. januar 2013 | 23:02

    nista neobicno....bice tu jos svega....to im nalogodavci aminuju....sta da kazemo za one martovske bahanalije po manastirima....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA