Srpske firme zainteresovane za Luku Bar

Tanjug

18. 01. 2013. u 14:06

Tomislav Nikolić izjavio je da su srpske firme zainteresovanje da učestvuju na tenderu za kupovinu Luke Bar, jer se ta luka i inače koristi za transport robe do Srbije ili preko Srbije u druge zemlje

PODGORICA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da su srpske firme zainteresovanje da učestvuju na tenderu za kupovinu Luke Bar, s obzirom da se, kako je naglasio, ta luka i inače koristi za transport robe do Srbije ili preko Srbije u druge zemlje.

"U slučaju da Crna Gora odluči da menja vlasništvo luke Bar u Srbiji postoje firme, pojedinci ili fondovi koji bi bili zainteresovani da učestvuju na tom tenderu", rekao je Nikolić posle razgovora sa crnogorskim kolegom Filipom Vujanićem.

Predsednik Srbije podsetio je i da će Srbija ući u rekonstrukciju pruge Beograd - Bar od ruskog kredita, te da će posle pregovora u Azerbejdžanu krenuti izgradnja auto puta ka Crnoj Gori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

gornji milanovac

18.01.2013. 15:15

A sta ce nam sada to kada se plovnim putem povezujemo sa lukom Solun??? Imacemo dve luke??? Ma, i to ce nam biti malo.

pera

18.01.2013. 18:09

@gornji milanovac - sto je danas ,malo izgledno, sutra je najnormalnije.Ne brini se nasim o planovima, ako bude srce u janaka ,planovi ce biti premaleni.Kom narodu svoje dobro smeta ,nije tamo ni dobra ni naroda ,vec ti brini o cvojim NVO i svojim finansijerima.

milos

18.01.2013. 21:25

a sta mi to tacno izvozimo , pa nam treba luka na moru ? kad nije susa , visak zita izvozimo dunavom . sve ostalo mozemo mozemo drumskim i zeleznickim putem. jedino , visak administracije i zaposlenih u javnom sektoru da izvezemo... ali onda nam treba luka u roterdamu , mali je bar .