DŽENTLMENI SU IZUMRLI: Devojke više ne veruju finim momcima

Nekada se za pristojne mladiće govorilo da su završili bečku školu lepog ponašanja. Međutim, u današnje vreme čim pripadnik jačeg pola počne da se ponaša kao kavaljer, dama postaje sumnjičava

  • 6

Kako je pokazalo istraživanje nedavno sprovedeno u Velikoj Britaniji, lepo ponašanje danas budi sumnju. Rezultati su pokazali da žene postaju vrlo oprezne ako je muškarac pažljiv i ljubazan, pa čak 89 odsto njih ne bi prihvatilo pomoć pri, recimo, nošenju kesa iz kupovine.

Psiholozi su zaključili da su žene postale sumnjičave prema romantičnim gestovima, jer su u današnje vreme džentlmeni toliko retki.

Nelagodnost stvaraju i postupci koji bi trebalo da budu uobičajeni, recimo, kada muškarac pridrži devojci vrata ili joj ponudi svoj kaput ako joj je hladno. Ovi tradicionalni viteški potezi u današnje vreme su toliko retki da se žene odmah zabrinu da tu nisu čista posla.

Devojke više ne maštaju o princu, već teže ka tome da budu samostalne i nezavisne. U skladu sa tim i standardi su se promenili, pa je 82 odsto žena koje su učestvovale u anketi izjavilo da insistira na zajedničkom plaćanju računa na prvom sastanku, a čak 52 odsto ispitanica preferira da samostalno plati ceo iznos.

Rezultati su pokazali i da nema nikakve svrhe nuditi dami pomoć, jer 89 odsto žena ne bi prihvatilo da im muškarac pomogne ako nose teške kese iz prodavnice, recimo. Romantičan gest kad muškarac ogrće devojku svojim sakoom jer je napolju hladno ima smisla još samo na filmu. U stvarnosti bi se 78 žena radije smrzavalo nego prihvatilo takvu ljubaznost.

Izgleda da su žene zaboravile da muškarci mogu da budu ljubazni i lepo vaspitani bez ikakvih “zadnjih namera”.


(Mondo.rs; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • shojka

    16. januar 2013 | 16:45

    to, i gore od toga, vazi i u Srbiji. džaba su me roditelji lepo vaspitali i naučili manirima, kada u celoj Srbiji ne može da se nađe DAMA. odvratno. muka mi dođe kada razgovaram sa nekom devojkom, a imam utisak da razgovaram sa hibridom pijačne prodavačice i gancija....

  • iblis

    16. januar 2013 | 16:51

    @shojka mislim da je vreme da prestanete da tražite devojku na pijaci i na mestima gde se sluša turbo folk.

  • TraCaraa

    16. januar 2013 | 22:10

    Da znate da i jesu izumrli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA