Tehnopolis

Četvrtak, 14.05.2009.

18:43

Novi Linux.com podigao zavesu

Neprofitna organizacija Linux Foundation, osnovana 2007. i posvećena ubrzavanju rasta Linuxa, objavila je 13. maja formalni početak rada lokacije Linux.com.

Izvor: Mikro

Izvor: B92

Default images

Brigu o njoj preuzela je u martu ove godine i od tada je koristeći Web alatku Ideaforge prikupljala predloge i koristila pomoć zajednice linuksaša ne bi li što bolje definisala novi Linux.com. Rezultati tog rada sada su vidljivi ovde.

Novi Linux.com će povezati one koji koriste Linux i one koje ga razvijaju, a pokazivanjem njihovih umeća kroz „Spisak gurua“ nastojaće da im pronađe posao ili priliku za saradnju. Umesto statične informativne strane, novi Linux.com će nastojati da podstakne pobornike ovog operativnog sitema otvorenog koda da dele svoje znanje, dobiju odgovore na pitanja, skidaju pravi softver i pronalaze odgovarajući hardver, što će im pomoći da rešavaju svoje probleme.

Posetici mogu odmah da se registruju i započnu da doprinose ovoj zajednici i polako grade svoj status gurua za Linux. Korisnicima je takođe omogućeno da započnu sopstveni dnevnik (blog), objavljuju prikaze proizvoda i prilažu "HowTo" dokumente i poučnike kojima će pomagati svojim kolegama koji koriste Linux ili se bave njegovim razvojem.

Vrhunski Linux guru dobiće kao nagradu prenosivi računar s potpisom Linusa Torvaldsa, začetnika Linuxa, a petorka koja se nađe na vrhu spiska onih koji su dali najveći doprinos dobiće poziv za skup Linux Foundation Collaboration Summit i mesto na sastanku za planiranje lokacije Linux.com kao predstavnici zajednice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: