SNP Naši opet zapalili zastavu APV

Nacionalne vesti - Ponedeljak 14.01.2013 - 20:11

Aktivisti SNP Naši su sinoć ispred prostorija Lige sociojaldemokrata Vojvodine spalili zastavu Autonomne pokrajine Vojvodine, saopštio je danas taj pokret.

SNP Naši opet zapalili zastavu APV SNP Naši opet zapalili zastavu APV

Aktivisti tog pokreta iz Novog Sada su zastavu Vojvodine nazvali "Čankova krpa", a ostatke nagorele i pocepane zastave okačili su na vrata LSV "kao novogodišnju čestitku".

AKtivisti pokreta SNP Naši su dodali da su na taj način želeli da pokažu da će i u 2013. godini nastaviti kampanju protiv "autonomaša u severnoj Srbiji".

SNP Naši je podsetio da je Ustavnom sudu predat predlog za pokretanje postupka za zabranu LSV "zbog njenog protivustavnog delovanja".

Uz saopštenje SNP Naši je medijima dostavio i fotografije na kojima se vide ostaci vojvođanske zastave zakačeni za kvaku na ulaznim vratima u prostorije LSV.

Ustavni sud Srbije ranije je odbio zahtev za zabranu SNP Naši.

Ovi ultradesničari su tokom vikenda na više mesta u Novom Sadu izlepili i plakate pod nazivom "Strani agenti" na kojem se nalazi spisak tzv. "antisrpskih medija i nevladinih organizacija" koji se po njima finansiraju od zapadnih obaveštajnih službi.

Podsetimo, ovo nije prvi slučaj paljenja zastava od strane aktivista SNP Naši. Oni su u oktobru prošle godine takođe zapalili zastavu Vojvodine u Zrenjaninu, a 12. marta su to učinili u Novom Sadu i tri dana kasnije u Bačkoj Palanci.

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović izjavio je ovim povodom da država treba da ima isti tretman prema svakom obliku ekstremizma, jer on predstavlja opasnost za društvo.

"Svedoci smo javnog veličanja ratnih zločinaca, saradnika okupatora, podizanja spomenika i ploča zločincima i nažalost svakodnevnog praktikovanja ideja fašizma. Ekstremistima, ma čiji bili, ne smeju niti su naši ili vaši. Oni su to što jesu - opasnost za društvo", naveo je Omerović.

On je kazao da će takva javna veličanja ličnosti, postupaka i ideja najcrnjih ideologija povući za sobom i druge ekstremiste da reaguju, jer im se može učiniti da je to dozvoljeno.

"Posle zastave AP Vojvodine, pravljenja spiskova nepodobnih ili onih koji su u civilnom sektoru, verovatno su na redu zastave manjinskih naroda koji žive u Srbiji, onda izdajničkih stranaka, pa novina koje se ne svidjaju tim najčistijim i najispravnijim medju svojima", naveo on i dodao da svako ko i površno poznaje istoriju zna kuda to vodi i istakao da država prema svima mora imati isti tretman, da se svima mora pokazati i dokazati da je zakon i Ustav isti za sve i da niko nije povlašćen zato što je "naš ili vaš".
 

B92, Beta

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: