SAD: Istražiti optužbe Srba da su ih pretukli kosovski policajci

Stejt department se zalaže za sveobuhvatnu istragu o navodima da su pripadnici Kosovske policijske službe pretukli Srbe privedene u Gračanici na Božić

  • 4

SAD se zalažu za sveobuhvatnu istragu o navodima da su pripadnici Kosovske policijske službe (KPS) pretukli Srbe privedene u Gračanici na Božić, rečeno je Tanjugu u Stejt departmentu.

Desetoro Srba sa severa Kosova, koji su na Božić uhapšeni zbog navodnog remećenja javnog reda i mira i nepoštovanja naredbe kosovske policije, a 8. januara pušteni iz policijskog pritvora u Prištini, danas su oslobođeni odgovornosti pošto je sudija Prekršajnog suda u Prištini obustavio postupak protiv njih.

Od mladića koji tvrde da su fizički i psihički maltretirani, dvojica su zatražila pomoć u bolnici u severnom delu Kosovske Mitrovice, a jedan od njih, koji je teže povređen, nalazi se na lečenju na VMA u Beogradu.

Iako je kosovska policija negirala da je bilo premlaćivanja, pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Krstimir Pantić uputio je pismo komandantu Kfora i šefovima misija Euleksa i UNMIK u Prištini, zatraživši od njih da se odgovorni za "ničim izazvano brutalno premlaćivanje srpske omladine disciplinski gone i udalje sa posla".

Srpski mladići su najavili i da će se žaliti međunarodnim pravosudnim instancama.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    12. januar 2013 | 01:28

    Skupi mda Dacicu i reaguj..Ima nas...Rusi to dole i mi smo valjda neka drzava...Valjda...

  • Srbin

    12. januar 2013 | 11:09

    nije crveno nego zeleno svetlo vidi se da si mutavi balija

  • Bosnjak

    12. januar 2013 | 05:37

    Ameri srbe i pale i hlade kladim se da su dali crveno svetlo da se batinaju srpski teroristi sa cime bi se i ja slozio.Bravo za Rosu!!!....:-)))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA