Najnovije vesti
Vesti Svet
Policija: Na pruzi kod Zagreba je ipak bio eksploziv

Policija: Na pruzi kod Zagreba je ipak bio eksploziv

Policijskim uviđajem utvrđeno je da je eksploziju na železničkoj pruzi u Podsusedu, zapadnom predgrađu Zagrebu, prouzrokovao nepoznat eksplozivni uređaj, a dalja istraga će pokazaće o čemu se radi, izvestila je zagrebačka policijska uprava, uz najavu da će se sutra više znati o samom događaju.

Povređenih nije bilo, a oštećena je pruga i lokomotiva na severnom koloseku Zagreb-Zaprešić i nekoliko prozorskih stakala na obližnjim kućama, saopštili su iz Gradske kancelarije za upravljanje u hitnim situacijama.

Mediji su preneli izjave stanovnika naselja uz prugu da je eksplozija bila jaka, ali da se nisu čuli nikavi drugi zvuci.

Oštećena lokomotiva i vagoni odvučeni su prema Zaprešiću nešto pre podneva, a zbog uviđaja su ceo dan u zapadnom delu grada vladale gužve, jer je saobraćaj važnom saobraćajnicom Alejom Bolonje bio prekinut, dok su putnici vozova, čak i međunarodnih, prebacivani u autobuse.

Posle podne je uspostavijen normalan drumski saobraćaj u tom delu grada, dok vozovi voze samo jednim kolosekom.

Neki mediji podsećaju da je to prvi put nakon rata da je neko ostavio eksploziv na infrastrukturu, dok drugi prenose izjave analitičara o tome da li bi to mogao biti teroristički akt.