Jedinstvo u odbrani Kosova

P. VASILJEVIĆ

09. 01. 2013. u 10:20

Vlada Srbije,u prisustvu predsednika Republike Tomislava Nikolića, jednoglasno usvojila Rezoluciju i Platformu za pregovore sa Prištinom i te dokumente prosledila Narodnoj skupštini

JEDNOGLASNO je Vlada Srbije usvojila u sredu dva strateška dokumenta za budućnost Kosova i Metohije: rezoluciju koja će biti osnov za pregovore sa privremenim institucijama u Prištini i platformu koju je predložio predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Rezolucija i njeno obrazloženje, koje obuhvata suštinske tačke predsednikove platforme, prosleđeni su na usvajanje u Narodnu skupštinu. Tekst platforme u celini ostaće državna tajna i o njemu se neće izjašnjavati narodni poslanici.

Prema ”redu vožnje”, koji je ustanovio državni vrh, posebna sednica srpskog parlamenta trebalo bi da se održi u subotu, tako da će sledeće nedelje Srbija i formalno utemeljiti svoju pregovaračku poziciju s dva nova dokumenta.

Posebna sednica Vlade, kojoj je prisustvovao i šef države Tomislav Nikolić, a koji se i obratio ministrima, počela je tačno u 10 časova. Posle sat i po, pred novinare su izašli predsednik i premijer Ivica Dačić.

Nikolić je poručio da je Srbija pokazala da može da stane jednoglasno iza dokumenta za KiM.

Šta će konkretno predložiti država u pregovaračkom procesu saznajte OVDE

- Ono što radimo minimum je onoga što smo mogli da uradimo pre nekoliko godina. A to što danas radimo je i maksimum u odnosu na ono što bismo mogli da uradimo za nekoliko godina. Sada sam delimično smiren. Ispunio sam obavezu koju sam preuzeo posle izbora u dogovoru sa predstavnicima Vlade. Sve što bismo uradili ispod nivoa rezolucije ne bi bilo dobro za Srbiju.

Šef države je naveo da ni Vlada, ni parlament, pa ni opozicija ne vide Kosovo kao nezavisnu državu i da se to neće promeniti:

- Kosovo vidimo isključivo po Ustavu Srbije. Budući pregovori će da proizvedu i zakon o KiM koji proističe iz Ustava.

Predsednik je poručio da će Vlada i ubuduće moći da se osloni na njegovu punu pomoć i podršku. On je izrazio nadu da će i poslanici shvatiti važnost momenta i svoju odgovornost:

- Pred poslanicima će biti predlog rezolucije koji nije običan zakon oko koga treba da se nadgornjavamo i da stičemo političke poene. Kao opozicionar sam podržavao svaku državnu deklaraciju ili rezoluciju o KiM. Očekujem da parlamentarna većina, ali i opozicija, daju svoj glas za rezoluciju koja je danas jedino moguća.

Premijer Dačić istakao je da je iskazano puno državno jedinstvo, kada je reč o suštinskom pitanju naših državnih i nacionalnih interesa.

LAŽNA BOMBA U VREME dok su se Nikolić i Dačić obraćali novinarima u pres sali Vlade, stigla je anonimna dojava da je u zgradi podmetnuta bomba! U Nemanjinu 11 hitno je upućena specijalna policijska jedinica MUP Srbije i posle detaljne pretrage ispostavilo se da je reč o lažnoj uzbuni.

- Vlada je prihvatila predsednikov predlog platforme i na osnovu nje donela rezoluciju. Polazi se od toga da Srbije nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. Naš cilj je stvaranje preduslova da srpska zajednica bude u mogućnosti da jača, razvija se, živi u miru i sigurnosti ističući posebnost u odnosu na centralnu prištinsku vlast.

Dačić je precizirao da državni dokumenti predlažu organizaciju života naših sunarodnika u okviru Kosova koje nije međunarodno priznato:

- Na dnevni red briselskih pregovora dolazi organizacija života i vlasti na teritoriji gde je u većini srpski narod. I Ketrin Ešton je najavila da ćemo razgovarati o srpskim institucijama na Kosovu i posebnosti srpske zajednice. Predlažemo kako da se ukine paraliza i paralelizam institucija. Prvi put Beograd nudi rešenje za to pitanje, ne dirajući u teritoriju KiM po Rezoluciji 1244.

Premijer je upitao: čije će da budu institucije na severu Kosova, ako ne institucije Srbije:

- Greška je što Srbi nisu slušali Beograd, a nisu formirali svoju autonomnost i svoje institucije. Nama su sada potrebne institucije Srba na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Vlade je naveo da rezolucija predviđa dalju implementaciju svih postignutih sporazuma sa prištinskim vlastima.

- Srbija se obavezuje da u nastavku dijaloga sve sporazume sklapa u skladu sa osnovnim ciljevima ove rezolucije. Naša ideja je i da izađemo s predlogom da se dođe do sveobuhvatnog i konačnog rešenja za Kosovo. To rešenje mora biti osnov za trajni mir i dostizanje pune bezbednosti za sve koji žive na KiM. O svim koracima redovno ćemo da se konsultujemo i sa Srbima iz pokrajine.

Dačić je naveo da Srbija nastavlja političke i tehničke pregovore u Briselu i da rezolucija i platforma ne predviđaju prekid dijaloga.

Skupština Srbije u subotu zaseda. Opširnije čitajte OVDE

- Spremni smo na nove ustupke u prevazilaženju poteškoća u odnosima između srpskog i albanskog naroda. Nismo spremni da činimo ustupke koji bi doveli do ugrožavanja naših državnih i nacionalnih interesa. Razgovaraćemo o svemu osim o priznavanju nezavisnog Kosova.

Zbog toga je, kako je naveo Dačić, iz platforme izbačena odredba ”da nije ništa dogovoreno dok se sve ne dogovori”, koja je bila protumačena kao želja Srbije da prekine dijalog:

- Taj princip, inače, važi u međunarodnim pregovorima ali samo kad su pregovori na početku. Mi smo ušli u drugo poluvreme jedne utakmice i cilj nam je da spasimo što se spasiti može. Prekid dijaloga bio bi kao da pucamo sami sebi u nogu, jer bi to prekinulo evropske integracije.

U Briselu se sastaju tehnički timovi Beograda i Prištine. Detalje saznajte OVDE

Paralelno sa dijalogom u Briselu, Srbija želi, kako je naveo Dačić, da dobije datum za početak pregovora sa EU:

- Dinamika ta dva procesa nije laka. Ali, i razgovor sa predstavnicima kosovske vlasti treba da bude doprinos za evropske integracije Srbije. Postizanje obostrano prihvatljivog rešenja imalo bi uticaj i na približavanje čitavog regiona ka EU. Rezolucija je sada okvir u kom ćemo da se krećemo. Ne prihvatam novu vrstu šizofrenije u Srbiji da mi nećemo u EU. Nije mi politički kredo i motiv ulazak u EU, ali zdrav razum govori da je to opšti i ekonomski interes Srbije.

Na kraju, Dačić je pozvao sve stranke da podrže rezoluciju u parlamentu.

PLATFORMA OSTAJE DRŽAVNA TAJNA

DAČIĆ je objasnio da platforma o KiM ostaje tajna da se ne bi unapred otkrivali svi ciljevi pregovora:

- Gde ste videli da se sa nekim pregovara, a da mu unapred kažete šta želite da postignete? Pa, Slovenci i Hrvati su se pola decenije zaklinjali u bratstvo i jedinstvo, a u stvari su težili nezavisnosti. Nema veze sa zdravim razumom da objavljujemo šta nam je konačan cilj.


TEKST UBLAŽEN, IZBAČEN ”KATALONSKI MODEL”

PREDSEDNIK Nikolić je objasnio da je suština prve verzije platforme ostala nepromenjena i da je samo došlo do ”ublažavanja ivica”:

- Inicijalni akt je prošao filter saradnika, prijatelja, suparnika i političkih stranaka, a oslušnuli smo i reakciju međunarodne javnosti. Ono što je bilo protumačeno kao da želimo prekid pregovora odmah ili prestanak ispunjavanja uslova ka EU, morali smo da izbrišemo.

Na pitanje novinara, zašto se odustalo od ”katalonskog modela” autonomije za sever, Dačić je odgovorio:

- Predsednik Nikolić je predložio da se KiM podeli na regione, a da zajednica srpskih opština bude jedan region sa svojim nadležnostima. Nismo želeli nikoga da iritiramo pominjanjem konkretnih modela, jer to ne bi bilo produktivno. Ali, ovo što nudimo postoji u mnogim regijama širom Evrope.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (64)

Dosije

09.01.2013. 12:01

Od obe platforme nece biti nista.To su platforme za biracko telo.EEEE narode glupi.Tako nam i treba.

Dosije

09.01.2013. 16:56

@Dosije - Eeeee da imas malo necega u glavi,nebi lupio glupost.Savetujem ti da malo sednes i da razmislis.Ali sumnjam da imas sposobnosti da imalo razmislis.

Viski

09.01.2013. 12:07

Ovo je pravo "samozadovoljenje" vidim da ste svi u vladi zadovoljni.Pitanje glasi :Ko treba da ispunjava vase zahteve?Jeste li pitali drugu stranu?Sta oni kazu ?Sve u svemu ovo me podseca kada muskarac u snu svrsava sanjajuci lepoticu,jadan ,sav se mazao.

Stefan Perovic

09.01.2013. 12:18

Koja igrarija sa narodom.....Postavljanjem granica na Jarinju,Srbija je precutno priznala nezavisno Kosovo.Jedan od mnogih dokaz za moju tvrdnju je i taj,da nam za odlazak u Gracanicu,gde smo do sada isli bez problema,sada treba dozvola Hasima Tacija....Dame i gospodo,to je gorka istina.

Čedomir Činić

09.01.2013. 12:22

Nepotpun procesi izlaze i z nepotpunog razmisljanja, sa takvim nacinom donosenja odluka nemoze ni savet bezbednosti UN da uradi, i ako je rezolucija 1244 njihov proizvod.

Špiro

09.01.2013. 12:22

Pseudo elita nas ubeđuje da mi zarad dobijanja datum o o početku pregovora sa EU treba da se odreknemo Kosmeta. Pa, pa katolički isusovci iz Vatikana su uništili Vizantiju, a da neće nas, jadni nebili! Platformu smišljaju dece komunista garnirani sa nastranim homoseksualcima kako da nas ponovo obmanu, ali da se mi ne dosetimo! Bože sačuvaj nas kuge i datuma o pristuupnim pregovorima sa EU!!!!!

Deki

09.01.2013. 12:27

Šta je ovde,u ovih pet tačaka,tako spektakularno novo u odnosu na politiku DS-a,koju je vodila prema Kosovu i Metohiji???Jedni kradu,drugi lažu..nije lako biti Srbin.

Pjotr Cibukov

09.01.2013. 15:22

@Deki - Zao mi je da ne vidis napredak. Nikoilic je svojevremeno rekao da je Tadficeva politika dobra ali da se lose sprovodi. E, sad se dobro sprovodi.

kondor

09.01.2013. 12:39

Jedino posten Referendum o pregovorima i ulasku Srbije u EU i nato , moze da odredi kojim putem ce da krene Srbija sa svojim narodom . Sve ostalo su price i nagadjanja od kojih Srbija samo gubi . Kako nasi politicari ne vide da se priprema oduzimanje juga Srbije , slepi su kod cinjenica , da Srbiji preti veliko cepanje i lagani nestanak . Sve platforme i sve rezolucije koje donesu srpski politicari padaju u vodu , jednostavno zato sto nema cvrstine u obrani Srbije i njenih interesa . Uzas?

Doce

09.01.2013. 12:45

Sa ovom politikomi ovim politicarima nikad necemo stici do datuma za clanstvo u EU. Vi draga gospodo izmisljate danas toplu vodu. Uopste ne razmisljate o posledicama koje ce se odraziti povodom specijalnog zahtjeva za srbe u bivsoj nam pokrajini, sto ce se roditi ideja kod Bosnjaka u Raskoj oblasti. Albanaca u presevskoj dolinii Madjara u Vojvodini. Srijo i srpski narode neka vam je bog na pomoci.

miroslav

09.01.2013. 13:07

Seselj je lepo rekao pre 3 godine znajuci da zapad dovodi na vlast ove izdajnike:Vucic i Nikolic(doduse,us iskrenu pomoc Dacica)ce priznati nezavisnost KiM pre npr.Borisa i Cedomira!I potpuno je bio u pravu!Sada gradjani neka ocekuju hapsenje Sarica ili nekih drugih"krupnih zverki,kako bi mazanje ociju lakovernih spsovaca i snsovaca islo i dalje svojim tokom!Ustvari,da li su oni lakoverni???

Mali bata

09.01.2013. 13:12

crnogorac sve radis pogresno , da kazem da rezolucija SB, je formula1! na kojoj ti ugradjujes traktorske gume. I svi indiskretno daju do znanja da nisi strucan da postizes maksimlno i da predas duznost sposobnijem od tebe.

nemilosrdno pravedni

09.01.2013. 13:27

crnogorac za tebe i tvoju porodicu koja je opustosila Srbiju i region, naj jeftini je bi bilo da vratite sve sta ste pokrali.

dorotej

09.01.2013. 13:55

Da li cemo dobiti datum za pregovore, ne znam. Ali da je datum kada ce Dacic dogovoriti definitivnu kapitulaciju drzavne politike prema Kosovu, sam potpuno siguran. On je to i najavio izjavom da se pitanje Kosova mora resiti u mandatu ove vlade. Sta je to platforma ? Ustav, srpstvo,ponos, ljubav prema otadzbini i svom narodu, to je platforma !!! Niko od ovih sa slike nije na nivou trenutka. Nazalost!!!

Lekar za dusu, srce i dugacke prste.

09.01.2013. 14:05

crnogorac svi mi u politickom procesu sazrevanja gresimo, i politicka greska nije kazna ako ne naucis nesto od te greske.

Zika

09.01.2013. 14:52

@momcilo - VukJeremic je naneo golemu stetu Srpskj naciji sa prasencem na raznju.Civilizovana Amerika je u soku da se ikoga nabija na razanj pa ni prasence.Jeremic se segaci kao da nije diplomat nego coban.

Vožd

09.01.2013. 15:43

@momcilo - A jeli Ziko da te pitam. Jel ti Amerikanci jedu samo travicu i piju rosicu sa travice koju su ubrali ? Ili pak žderu tone steak-ova i čizburgera (od iseckanih i samlevenih krava). Ej Zile, zile..... dosta je svetu Američkog cinizma. A svi već dobro znaju da su Ameri majstori u pravljenju raznih svetskih čarki i sukoba.

PANCEVAC1

09.01.2013. 14:25

Pravi potez Nikolica da svijim prisustvom natera vladu na jedinstvo.Tako to radi pravi predsednik

Pjotr Cibukov

09.01.2013. 15:16

@PANCEVAC1 - Cuo sam za gonice stoke, tz. kauboje, ali za gonice vlade sada prvi put cujem.

Čedomir Činić

09.01.2013. 14:48

Razumes zasto se kaze da u politici opstaju jedino neustrasivi ljudi ili ljudi koji imaju realnu moc, moc logike, znanja i iskustva ida nema mesta za lenja, nepoverljiva i nepotpuba udruzenja.

Dudule

09.01.2013. 15:22

@Čedomir Činić - politika je danas takva, ako nećeš da slušaš je te izbombardujem !

alonso

09.01.2013. 15:25

ovi sta pricaju o ovom me ne zanima. cekam samo izjavu od kostunice i on ce sve reci kako je i sta je i sta ovo sve znaci. tek tada cu znati na cemu smo

MatijaBG LDP

10.01.2013. 09:16

@alonso - Ja cekam da se javi Taci,jer tek tada cemo znati zapravo sta ce zaista biti i na cemu smo...hahahha

MatijaBG LDP

09.01.2013. 15:26

LDP i DS,kao i stranke manjina moraju odbiti ovu lakrdiju i povesti Srbiju na ulice ....vreme je za sindikalne revolucije.Narod je gladan,od odlaska DS/a standard je jos gori...ljudima se bezveznim revolucijama zamagljuju oci,a s druge strane povecavaju se cene....niko od nas u bozicnoj korpici nije stavio Miskovica,Misica,Kovacevica,finansiranje oporavka propale Zvezde....stavili smo sve za 30%skuplje od odlaska DS/a......Srbiji treba ekonomska rezolucija,a ne rezolucija pustih snova Vucica!

sMile

09.01.2013. 15:36

Predsednik Nikolic ce ostati u secanju kao najgori predsednik u srpskoj istoriji, koji je dosao na na vlast i milom i gladju i silom, apsolutno najnepopularnija licnost u uzem i sirem okruzenju, bice smenjen pre isteka mandata,,!! ;-))

L.A.Woman

09.01.2013. 15:48

Srbija je miroljubiva drzava i sve svoje probleme resava dialogom, politika nije slaba tacka i politicki Srbija nikog ne ucenjuje, porblem pravi rezim koji nije u stanju da prihvati i razume to sta je normalno.

Voja

10.01.2013. 09:23

@L.A.Woman - L.A.Woman rece Srbija je miroljubiva drzava , a ja se pitam kada ce i nasi politicari poceti Srbiju da oslovljavaju drzavom a ne Republika Srbija ???????

Čedomir Činić

09.01.2013. 16:12

Tvrdis da nisi kukavica, zasto ne odes u Haag vec ti i tvoja unija kukavica isporucujete casne srbe. Dokazi te tu vasu hrabrost i otidite do Haag ako je imate.

Bonamassa

09.01.2013. 17:01

Bitno je da je postignuto jedinstvo vladajuce koalicije. Onog trenutka kada se stvore takvi uslovi, nasa pregovarajuca pozicija ce biti dodatno osnazena i prema Albancima sa Kosova i prema medjunarodnoj zajednici.

Gary

09.01.2013. 17:01

Zalosno je sto opozicija i dalje ne menja plocu. Svaki iole ozbiljan politicar bi trebao da zna u kojim temama zaista treba da pravi kompromise i gde mu je prostor za politikanstvo.

Vaughan

09.01.2013. 17:03

Jos jedna u nizu, ali iz onog sto je procurelo u javnost jasno je da je najozbiljnija do sada. Pozitivan pomak je sto je rezolucija usvojena u duhu jedinstva.

Demokrit

09.01.2013. 18:11

Smatram da rezolucija nece spreciti odvajanje Kosmeta od Srbija ma sta drzavni vrh govorio, ali jedna stvar je u njoj pozitivna: sto konacno se neko delovanje nase vlasti fokusira na kosovske Srbe i na njihova prava, odn. Politicku autonomiju. Adut vlasti bi trebao da bude to sto Albanci moraju u smislu ljudskih prava da daju Srbima ono sto su i oni sami svojevremeno za sebe zahtevali i na kraju dobili i vise.

Voja Šimerling

09.01.2013. 18:19

Braco srbi-treba da znate,da je nas prijatelj gospodin Tomislav Lampel,rekao:Kosovo je srce srpske kulture.On je novinar i pravnik i bivsi ministar pravde i zamenik premijera bio u vladi Arijela Sarona.On je iz srbije kao sto su bili i cuveni general mose dajan.

Idler

09.01.2013. 20:51

Veliki pozdrav i potpora iz Zagreba. Ne dajte svoja "vekovna ognjišta", a Tomici i Ivici bar još jedan mandat ?!

Donat

10.01.2013. 00:00

Mislim da će se dogoditi ono što Srbiji odgovara, a to je gubitak Kosova. Tako će se veliki problem riješiti, ali će veliki problem ostati. Ono što se sad događa u Preševu i slično događat će se sutra na mnogim drugim mjestima u Srbiji gdje će Albanci brzo biti većina.

Posmatrač

10.01.2013. 05:53

@Donat - to što nekog ima mnogo ne znači da su neka sila, uzmi npr. Kineze

Krle

10.01.2013. 02:53

Vlada silom hoce u evropu i spremna je za to sve pokloniti. Ja to jednostavno ne razumem. Razumio bi kad bi ta evropa nesto donosila i bila jaka, a ona je sve slabija i u sve vecim problemima. Ne razumem da vlada zeli zivot samo na kredite, bez rada, bez samostalnih ulaganja u sebe. Krediti se moraju i vracati, a pare niko nece poklanjati. Prvo referendum gradjana da li zele u evropu pod svaku cenu ili pod tu cenu koju namece vlada

qwerty

10.01.2013. 05:56

Problem postoji i on mora nekako da se rijesi. Ja sam ljevicar i postujem sve narode. Moram da kazem da posle dugog vremena u Tomislavu Nikolicu konacno prepoznajem jednog Predsjednika Srbije kojem vjerujem. Mislim da ce uciniti najvise sto se moze. Zelim mu srecu.

Stefan Perovic

10.01.2013. 07:08

Granice između Kosova i Metohije i Srbije danas izgledaju kao granice između Srbije i Mađarske,Bugarske,Hrvatske,itd…i nema nikakvih razlika. Doduše, za utjehu Srbima vlast to naziva prelazi, a po funkciji to je jednostavno prava granica......

Stefan Perovic

10.01.2013. 07:27

Na poslednjim razgovorima u Briselu, uz posredovanje Ketrin Ešton, Ivica Dačić i Hašim Tači dogovilili su uspostavljanje oficira {u prevodu,ambasador] za vezu u Beogradu i Prištini.U Prištini je najavljeno da će predstavnik Kosova u Beogradu imati diplomatski imunitet i sva prava koja imaju ambasadori....Sve je isto, samo njega (Borisa Tadica) nema.

iz glave

10.01.2013. 07:36

samo još da nam pokažu kako oni shvataju reč -odbrana, da li kao odbrana fotelja, mandata, lične imovine ili odbrana Ustava, Zakona, pravde, drž integriteta.

MatijaBG LDP

10.01.2013. 09:12

Samo nastavite da prkosite najvecim silama....videcemo dokle cete,jer nastaviste li ovako,plakacete uskoro za planom Ahtisari ,kao sto danas placete za planom Rambuje,a posebno za planom z4:)))O planovima za Vojvodinu , Sandzak i Beograd,sacekacemo!

Nisam Cedicina

10.01.2013. 10:36

@MatijaBG LDP - Matija brale, ako si i ti nezaposlen pa spavas do podne a po podne dzabalebaris od tudje love, razumem te, ali ti preporucujem da ides u zemlju dembeliju, ovde mora da se i duboko promislja i radi.

Jesam Cedicina

10.01.2013. 12:45

@MatijaBG LDP - Otkuda sad u Srbiji nezaposleni,a dosli nam naprednjaci na vlast....ja primecujem da je sve procvetalo,inustrija buja i svi radimo....besprekorno svi proisljamo i svi smo se razvrednili.Srbija,raj na Zemlji dolaskom SNS/a:)

Laka

10.01.2013. 10:32

Svaka cast Predsdniku i vladi na sustini dokumenta i na jedinstvu. Konacno da nam svane, jedino takvim konkretnim i realnim putem, uzmicanjem odosmo na put bez povratka.

Spiridon S.

10.01.2013. 11:00

Podrska gospodinu Presedniku Nikolicu i vladi.Ovim komentarom apelujem na sve u Srbiji da pokazu razum i dostojanstvo a ne zluradost i bedu ljudi koja se svodi na filozofiju kobasice..Jasno je da se vecina ljudi danas kod izbora izmedu kobasice i pozorista odlucuje za ovo prvo..Jadno je medutim kada se u jednacinu umesto pozorista stavi buducnost Srbije..i opet bira jedna kobasica..Primer imamo u vecini Africkih zemalja..Kobasica=robstvo,dijamanti,rude..Lako je sa zaostalim,korumpiranim,...

Ruben Lonuestro

10.01.2013. 13:10

@XXX - Nema vise dzebane.Sva je potrosena u ratovima u Hrvatskoj,Bosni i na Kosovu u kojima "Srbija nije ucestvovala".

David Morrissey

10.01.2013. 13:06

Kosovo je nezavisna drzava od juna meseca 1999 god kada je Milosevic potpisao kapitulaciju Srbije u Kumanovu.Ovo je samo bacanje prasine u oci i zamajavanje naroda da se nesto radi oko stvari koje su odavno resene.

rambo

10.01.2013. 14:34

..." razgovor sa predstavnicima kosovske VLASTI treba da bude doprinos za evropske integracije Srbije"....znaci da je Srbija priznala Kosovo...pa sto zavitlavaju...uhhhhh .....najzad...valjda ce biti mira ..."i leba" inace crko smo...ajd ziveli.

Nova generacija

10.01.2013. 15:24

Meni se cini da je doslo vreme da se okrene Srbija i region mojoj politici koja vodi u politicku i finasijsku samostalnost.

Čedomir Činić

10.01.2013. 15:45

Mislim da mora da radite brze i ambicioznije ako koristite novac za prekovremeni rad. Ako sam ja mogao da uroku trideset minuta da obezbedim pravnu osnovu i procesa ozivljavanja politickog i finansijskog osamostaljenja. Na vama je da odlucite, kada ce da isporucite crnogorac i njegou Uniju da se izjasne i isprave gresku, pred medjunarodim sudom pravde.

natanane

10.01.2013. 17:15

Da svi se okupljaju oko Kosova dok medjunarodne vojne i civilne sile cuvaju granicu i narod srpski na Kosovu, a crnogorac, slobodno po srbiji krade.

vlada srbije

10.01.2013. 18:33

Spremni smo na nove ustupke koji bi doveli do ugrožavanja naših državnih i nacionalnih interesa.

vidosava

10.01.2013. 19:30

Dobro je što je oko rezolucije postignuta jednoglasna saglasnost svih članova vlade i što Srbima na Kosovu to može biti jasan signal da neće biti ostavljeni na cedilu i zaboravljeni od Srbije