Hrvatski Srbin stiže iz Albanije u Partizan

Ličanin u Humskoj

Hrvatski Srbin stiže iz Albanije u Partizan

Fudbal -
Predrag Počuča, rođen u Ogulinu, s hrvatskim pasošem dolazi u Partizan iz albanske Bese

Ne plaši se navijača.Fudbaler albanske Bese Predrag Počuča (26) po rođenju je Srbin, ali s hrvatskim pasošem bi mogao da pojača Partizan. Njegov eventualni dolazak u Humsku bio bi zanimljiv s nekoliko aspekata, pre svega jer bi bio prvi hrvatski državljanin u Partizanu od raspada SFRJ.- Rođen sam u Ogulinu. Ja sam Srbin koji je zbog rata morao da ode najpre u Krajinu, a potom i u inostranstvo, ali i dalje imam hrvatski pasoš. Mislim da to uopšte nije važno, budući da bih u Srbiju došao da igram fudbal, i to je jedino što me zanima. Ne mislim da bi moj pasoš predstavljao neki problem, kao što ne treba da bude ni to što sam igrao u Albaniji - kaže Počuča i dodaje:- Ne znam koliko sam uopšte kompetentan da pričam na tu temu, budući da nikad nisam igrao u Srbiji, ali imam utisak da je liga u Albaniji za nijansu kvalitetnija. Tamo je i finansijska situacija bolja, samo što sam ja poželeo da promenim sredinu.Kontakti s čelnicima Partizana su ostvareni, ali ceo posao još nije završen.- Bio sam u Humskoj, razgovarali smo, ali taj razgovor je bio više informativnog karaktera. Još ništa nismo utanačili, a verujem da će se u narednih nekoliko dana precizirati mnogo toga - kaže Počuča.

Došao bih da igram fudbal, državljanstvo nije važno
Došao bih da igram fudbal, državljanstvo nije važno

Hrvatski fudbaleri u Srbiji♦ Milan Pavličić u avgustu 2012. postao član Radničkog iz Niša♦ Ivan SertiĆ 2009. bio na pragu potpisivanja za Vojvodinu

Šana mi nije rodIako su Predrag i poznata srpska striptizeta Vesna Počuča Šana poreklom iz Like, nisu u srodstvu.- Čuo sam za Vesnu Počuču, mislim da joj je nadimak Šana! Znam ko je i čime se bavi, ali koliko sam upoznat, nas dvoje nismo u srodstvu. To nije čudno, jer u Lici ima mnogo porodica s ovim prezimenom - kaže Predrag Počuča.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track