NOVI POSAO: EU zapošljava Tadića

Bivši predsednik Srbije trebalo bi da vodi novu uniju država dunavske regije, čije je osnivanje planirano za proleće

  • 15

Počasni predsednik Demokraske stranke Boris Tadić na proleće preuzima funkciju lidera novog programa Evropske unije, koji će okupiti podunavske zemlje.

Kako piše dnevni list "Alo", osnivanje unije država dunavske regije, koja će raditi pod okriljem EU, planirano je za proleće, a bivši predsednik Srbije dobio je ponudu da preuzme poziciju političkog lidera te inicijative.

- Tadić je vrlo blizu da prihvati novi posao glavnog koordinatora potpuno novog programa koji se sprema u Briselu. Još se ne zna pod kojim imenom će ovaj program biti predstavljen, ali je Tadić svakako "viđen" za najvišu poziciju - tvrdi izvor ovog dnevnog lista.

Tadićev angažman bi, inače, bio presedan jer se u istoriji EU nije dogodilo da neki njen visoki zvaničnik nije iz zemlje članice.

U tom projektu će učestvovati još 13 zemalja, od kojih su osam članice EU, a uključene su BiH, Hrvatska, Crna Gora, ali i Moldavija i Ukrajina.

(M. S. / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA