Vesti

1

Vojvođanski sekretar: Velika politička svinjarija u Baču

Autor: VS

Izvor: Beta/Novi magazin

Vojvođanski sekretar: Velika politička svinjarija u Baču

"Bahato ponašanje, uzurpiranje prvo vlasti, a sada i zgrade opštine je političko nasilje kakvo je retko viđano i devedesetih godina. Ovo je velika politička svinjarija", poručio je Bugarski u saopštenju za javnost.

Ocenio je da "zaslepljene borbom protiv korupcije", bezbednosne strukture "namerno" ostavljaju prostor svojim političkim istomišljenicima da "divljaju".

"Iako se na republičkom nivou predstavljaju kao stranka koja se zalaže za pravnu i demokratsku državu, aktivisti SNS u Baču pokušavaju da na silu, suprotno Ustavu i zakonima uzurpiraju institucije ove vojvođanske opštine", naveo je Bugarski.

Dodao je da SNS u Baču odbija da primeni mišljenje Ministarstva za regionalni  razvoj i lokalnu samoupravu Srbije, u kojem se kaže da je na legitiman način izvršena promena vlasti, čime direktno ugrožavaju pravni poredak naše države.

Bugarski je pozvao predsednika Vlade Sbrije i ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da hitno preduzme akciju protiv osoba koje protivzakonito žele da preuzmu institucije u Baču.

Naprednjaci izbacili predsednika opštine

Oko 40 aktivista i simpatizera SNS danas je upalo u zgradu Skupštine opštine Bač, odakle su izbacili predsednika i potpredsednika opštine, i ostali zabarikadirani u zgradi, javila je Radio-televizija Vojvodine (RTV).

Aktivisti SNS-a su prethodno uklonili privatno obezbeđenje ispred opštine. Policija je sve to posmatrala, ali nije intervenisala.

Odbornici Skupštine opštine Bač iz redova SNS-a i Socijalističke partije Srbije održali su juče popodne protestni skup na kojem su izneli optužbe na račun nove skupštinske većine, predvođene Demokratskom strankom (DS).

"Zar se obijanjem zgrade skupštine brani demokratija", pitali su oni na jučerašnjem protestnom okupljanju.

Odbornici novofomirane većine u Skupštini opštine Bač, njih 13, ušli su 29. decembra u zgradu opštine, uz pomoć jedne privatne firme za obezbeđenje, a nakon toga objekat je počela da obezbeđuje policija. Reč je o odbornicima DS-a, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Srpske radikalne stranke.

Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave ranije je dalo mišljenje da je ta većina legitimno izabrana.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

lalos

Jos ce biti dosta takvih stvari, jer kada se jednom ne reaguje kako treba (izborna kradja u Zrenjaninu), onda ce se to ponavljati po potrebi. Ovo sve vise lici na neka davna vremenam stariji se verovatno secaju kako to ide i kako zavrsava. Dobro, nikako !Nazalost ekstremizam je u stalnom porastu !