Zaposleni u Hitnoj dobili platu

Zaposleni u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Beogradu, koji su u ponedeljak protestovali, dobili su danas decembarsku platu.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.01.2013.

15:07

Default images

To je izjavio direktor te zdravstvene ustanove dr Nenad Ivančević. Jedan broj zaposlenih je, zbog neisplaćene decembarske zarade, uoči Nove godine blokirao na dvadesetak minuta deo auto-puta Beograd-Zagreb kod mosta Gazela, a zatim protest nastavili u prostorijama Hitne pomoći.

Na sastanku u ministarstvu zdravlja, kom je prisustvovao direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, gradski sekretar za zdravstvo, kao i direktor Hitne pomoći, obećano je da će im plata biti uplaćena odmah nakon praznika.

Svi zaposleni u zdravstvu drugi deo decembarske plate dobili su 27. decembra, dok zaposlenima u Hitnoj pomoći novac nije uplaćen zbog duga od 40 miliona dinara.

Kako je Tanjugu ranije ispričao direktror ove ustanove, dug je nastao u 2011. godini, jer jedan broj zaposlenih nije imao ugovor sa RFZO, odnosno radili su pod ugovorom na neodredjeno i redovno primali platu.

Kada je uradjen obračun za 2011. godinu, RFZO nije priznao njihove plate i tražili su da im Hitna pomoć vrati 40 miliona dinara.

U medjuvremenu, kako tvrdi direktor, svi koji su bili zaposleni na odredjeno dobili su ugovore na neodredjeno, ali dugovanje prema Fondu i dalje je ostalo.

"Posle svih ovih praznika nastavićemo razgovore sa Fondom i Ministarstvom zdravlja kako bi pronašli rešenje za ova dugovanja. Jedna od mogućnosti je da dug isplatimo u mesečnim ratama, ali i to je previše za Hitnu pomoć, jer imamo male sopstvene prihode", rekao je Tanjugu dr Ivančević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: