Život i ljudi

0

Razmenjeno oko 50 miliona poruka

Autor: MP

Izvor: Tanjug/Novi Magazin

Razmenjeno oko 50 miliona poruka

U mt:s mreži je, tokom novogodišnje noći i jutra, od 23 sata 31. decembra do 12 sati 1. januara, razmenjeno 30 miliona SMS poruka sa lepim željama i čestitkama, saopšteno je danas iz Telekoma Srbije.

Najveći broj poruka poslat je između 23 sata 31. decembra i dva sata 1. januara Nove godine. Samo sa inostranstvom, u tom periodu je razmenjeno oko 1,5 miliona poruka.

Kako se navodi, dežurne ekipe Telekoma Srbija pobrinule su se i ove godine da tokom novogodišnjeg slavlja SMS čestitke budu uručene bez zastoja. 

Kroz Vip mrežu je razmenjeno 14,14 miliona SMS i MMS poruka. Ove poruke su poslate između 20 časova 31. decembra i 8.00 časova ujutru, 1. januara.

Samo u periodu najintenzivnijeg saobraćaja, od ponoći do dva sata ujutru, kroz Vip mrežu prošlo je 5,8 miliona poruka. 

Operater navodi da se dobro pripremio za znatno pojačan saobraćaj i da su čestitke i lepe želje korisnika isporučene na vreme kome god da su bile namenjene.

Vip je saopštio da će novac namenjen kupovini novogodišnjih poklona za svoje poslovne partnere i zaposlene, kao i deo prihoda od SMS poruka koje korisnici šalju tokom novogodišnje noći i božićnih praznika, donirati Društvu za prava dece sa astmom "Dašak“. 

Sredstva u iznosu od dva miliona dinara, namenjena su kupovini najmodernijeg spirometra, aparata za proveru plućne funkcije, kao i za rano dijagnostikovanje astme kod dece u više gradova Srbije. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR