KOMŠIJE: Asad i Mira Marković uskoro možda u istom kraju!

Ako Rusija ponudi azil predsedniku Sirije, on bi mogao da se doseli u Barvihu, gde uglavnom žive novopečeni ruski bogataši, gde su kuće sakrivene iza ogromnih zidova i gde se nalazi dobro opremljen medicinski centar, u kojem se lečilo nekoliko ruskih lidera

  • 1

Ako Rusija ponudi azil sirijskom predsedniku, moglo bi se desiti da i Bašar Asad bude u Barvihi, gradu nadomak Moskve, gde žive Mira i Marko Milošević.

Mirjana Marković i Marko Milošević imaju zasebne vile u Barvihi.

Brat Slobodana Miloševića Borislav rekao je da članovi porodice koji su se nastanili u Barvihi nemaju nikakvih problema od kada su sukobi na Balkanu nestali iz svetskih vesti.

Govoreći o Mirinom devetogodišnjem egzilu, rekao je da ona živi "običnim, normalnim životom" i da "ima prijatelje sve vreme".

- Mira i Marko žive ovde u svojim vilama. Ljudi iz Srbije dolaze u posetu - naveo je Borislav Milošević u telefonskom razgovoru sa novinarima "Njujork tajmsa", opisujući život Mire Marković tokom devetogodišnjeg egzila kao potpuno "normalan i običan".

Ruski gradić Barviha, smešten u borovoj šumi nedaleko od Moskve, idiličan i miran u ove zimske dane, poznat je po tome što je pružio utočište nekolicini zbačenih diktatora ili članovima njihovih porodica, među kojima i bivšem predsedniku Kirgistana Askaru Akajevu, ali i udovici i sinu Slobodana Milosevića, bivšeg srpskog predsednika optuženog za ratne zločine, koji je preminuo 2006. godine, piše "Njujork tajms".

Brat Slobodana Miloševića Borislav rekao je da članovi porodice koji su se nastanili u Barvihi nemaju nikakvih problema od kada su sukobi na Balkanu nestali iz svetskih vesti.

- Ona ima prijatelje sve vreme - kazao je on, i dodao da joj iskustvo u ovom gradu, sa decom i unučadima u blizini, ne pada teško niti se oseća izolovano.

Prema njegovim rečima, prihvatanje Bašara al Ašada, Asme i njihove dece naročito bio bi "humani gest".

"Njujork tajms" piše da Miloševićeva udovica sastavlja knjigu od intervjua svog supruga, a da je Marko oženjen Ruskinjom, sa kojom ima kćerku.

Diplomate u Rusiji, koja ja Asadov najvažniji saveznik, tvrde da ne razmatraju da mu pruže utočište.

- Možda pokušavaju da daju signal Asadu da postoji ponuda, ali da ona neće ostati otvorena tako dugo - kažu oni.

U Barvihi, gde uglavnom žive novopečeni ruski bogataši, kuće su sakrivene iza ogromnog zida, a na svakoj su postavljene kamere. Tu se nalazi i dobro opremljeni medicinski centar, u kojem se lečilo nekoliko ruskih lidera.

Askar Akajev, zbačeni predsednik Kirgistana, došao je u Barvihu pošto je pobegao od uličnih protesta poznatih kao Revolucija lala 2005.

Reputacija Moskve kao grada u kojem su zbačene autokrate dobrodošle pojačana je 2004. godine, kada je tadašnji gradonačelnik Jurij Luškov obezbedio privatni avion Aslanu Abašidzeu, separatističkom lideru gruzijske oblasti Adžarija. I Abašidze navodno živi u Barvihi.

Lider Radničke partije Kurdistana Abdulah Odžalan je 1998. pobegao iz Sirije u Moskvu. Međutim, Rusi ga nisu želeli i poslat je avionom u Afriku, gde je uhapšen.

(I. M. / Izvor: Radio 021)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • boban

    30. decembar 2012 | 16:54

    Uvek pogresno...RUBLJOVKA,tamo zive bogatasi a i nasi milosevici!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA